fbpx

Billy Lane hat év börtönbüntetést kapott

dui billy lane 709199Családja szerint Billy az elmúlt időszakban – feladva korábbi életmódját – teljesen megváltozott. A tárgyaláson könnyekkel küszködve fejezte ki sajnálatát a 2006. szeptember 4-én okozott halálos gázolás miatt. A bíróság ennek ellenére szigorú volt, és pénteken hat év börtönbüntetésre ítélték a híres floridai motorépítő mestert.

Ahogy várható volt, Billy Lane védőügyvédje, Greg Eisenmenger a börtönbüntetés ellen érvelt. Beszédében felsorolta azokat a tanúkat – köztük Billy szüleit – akik igazolták, hogy a három éve történt baleset egyszeri alkalom volt, a vádlott már megbánta bűneit és gyökeresen megváltoztatta életmódját.

Az ügyvéd egyúttal azt is elmondta, hogy a baleset óta Billy támogatja az áldozat, Gerald Morelock családját. A tárgyalás során bemutatta azokat a videofelvételeket, amelyek bizonyítják, hogy motorépítő karrierje során Billy milyen jótékonysági munkát folytatott. Arra kérte a bíróságot, hogy ügyfelét büntessék meg, de ne börtönözzék be, mert akkor nem tudja folyatni mások segítését.

Ezután Billy Lane is szót kapott, és könnyeit nyeldekelve arról beszélt, hogy vállalja a teljes felelősséget Gerald Morlock haláláért. Ezért aztán segítő kezet nyújt a Morelock család felé, és folytatni fogja a jótékonysági munkát is. Arról is beszélt, hogy micsoda fájdalmat jelent neki nap mint nap elhaladni azon az úton, ahol a baleset történt. Billy azt mondta: „Nem magamat sajnálom. Imádkozom Istenhez az elhunyt lelkéért és a családjáért.”

billy lane courtHúsz perces szünet után a bíró, Robert Burger bejelentette az ítéletet: hat év börtönbüntetés majd három év próbaidő, Billy járművezetői engedélyét pedig véglegesen bevonják. El kell végeznie egy 10 napos kurzust (Billy ezen már túlesett), amit olyan járművezetők számára hoztak létre, akik első alkalommal okoztak balesetet valamilyen tudatmódosító szer befolyása alatt. Ezen kívül részt kell vennie egy áldozat-tudatosság növelő programon, és a próbára bocsátása alatt véletlenszerű alkohol és drogteszteket fognak végezni rajta. Az ítélethirdetés után Billy Lane-t azonnal megbilincselték és kivezették a tárgyalóteremből.

A 39 éves Billy Lane, a Choppers Inc. motorépítő műhely tulajdonosa tehát összesen kilenc év börtönre számíthat az ítélet alapján, és harminc napja van a fellebbezésre. A büntetés igen szigorúnak tűnik, amit a szakma és Billy barátai egyelőre nem igazán tudnak felfogni.

BillyLaneBBOBike

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x