fbpx

Motoros Búcsú – Kerékpárosok és motorosok zarándoklat

Motoros Búcsú - Kerékpárosok és motorosok zarándoklat
Dátum
2022/05/20 - 2022/05/21
16:00 - 23:00

Kategória


Leírás

Az idei évben is a hagyományainkhoz híven immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú – Kerékpárosok és motorosok zarándoklata az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye szenthelyen.

Az idei rendezvény hivatalos dátuma: 2022. május 20-21.

Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT – MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai, továbbá a MotorkerékPálosok közössége.

A jubileumi évet lezáró (2007-2022) esemény a szervező közösségek és szervezetek szempontjából kiemelten fontos állomás, hiszen több mint 15 éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék általában a motoros szezont. Ezért igyekeztünk az idén is kitenni magunkért és tartalmas programokat szerveztünk az ideérkezők megelégedésére.

Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesz bemutató, előadások, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. A kétnapos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt!

Részletes program:

2022. május 20 -a (péntek):

16°° órától Egyéni és csoportos zarándokok fogadása

18°° órakor Megnyitó és rövid litánia gyertyás körmenettel

19°° órakor Nomád vacsora az Ecsédi Motoros Egyesület jóvoltából

2022. május 21 -e (szombat):

10°° órakor Megnyitó, majd beszélgetés Vajda Attila olimpikonnal; beszélgetőtársa Pápay Bálint, a MOTaMOT elnöke

12:30 órától Író-olvasó találkozó Bónizs Róbert íróval, a Toldi c. történelmi regénysorozat szerzőjével; beszélgetőtársa Machovits László a Hunyadi Rend motoros közösség kapitánya

Ebéd a MOTaMOT felajánlásából és az Ecsédi Motoros Egyesület jóvoltából!

14°° órától Pódiumbeszélgetés a Vérlovagok tagjaival – önkéntes segítség az életmentésben; a vendégekkel beszélget Gorda Éva az Ecsédi Motoros Egyesület vezetőségi tagja

15°° órától Solymászbemutató – a levegő farkasai címmel

16°° órakor Ünnepi szentmise és motorok megáldása, főcelebrál Bátor Botond pálos rendi szerzetes

17:45 órakor Motoros felvonulás a településen

20°° órától Rockjam koncert

 

A programok esetleges változtatásának jogát fenntartjuk!

Sajnálatosan idén sem lesz véradás, még nem indul el a véradóbusz! Ebben az évben is Teljes Búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáson és szent áldozáson részt vesz!

“Jó példával élni két keréken!”

Mindenkit Szeretettel Várunk!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt