Hírek

Buell is csatlakozik a hálózatra – Elektromos motorkerékpárral rukkolt elő Erik Buell

fuell 02Senki nem akar lemaradni az elektromos járművek világában, így a legtöbb gyártó már régen fejlesztésbe kezdett, és sokan már a piacra is dobták akkumulátoros gépeiket. Most újabb névvel bővült a paletta. Nem más, mint Erik Buell álmodott meg egy saját elektromos gépet.

 

Buell neve joggal vonult be a köztudatba az elmúlt évtizedek során, és ezzel párhuzamosan a motorkerékpáros történelembe is örök nyomot hagyott azzal, hogy nem mindennapi műszaki megoldásokkal párosított Harley blokkokat, illetve növelte azok teljesítményét.

A vázban létrehozott üzemanyagtank, az első felni peremére rögzített féktárcsa, a lengővillában elhelyezett olajtartály mind forradalmi újítás volt részéről, de itt nem állt meg. Az anyagi krízisek sem tudták elvenni a kedvét, hogy a saját brand égisze alatt motorokat gyártson, és mint egy keljfeljancsi, számtalanszor talpra állt, megújult.

Az idén 69 éves Erik Buell haladva a trendekkel és a nyilvánvaló változás irányával, már nem belsőégésű motorokban gondolkodik, hanem az elektromos hajtású járművek világába igyekszik betörni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Új cége vicces nevet kapott, így a jövőben Fuell néven kell keresni termékeit, melyek között elektromos kerékpárok is lesznek. Abban mindenki biztos lehet, hogy klassz dolgok születnek majd.

Az első új jövevény Fuell Flow névre hallgat. Hatótávolsága 200 kilométeres, mely megegyezik a Harley LiveWire modellekével. Kétféle akkupakkal lehet majd megvásárolni. Az egyik 10 kW, a másik pedig 35 kW teljesítményű, melyeket gyorstöltőre csatlakoztatva fél óra alatt fel lehet tölteni. Ennyi lazítás 200 kilométeres csapatás után bele is fér a pilótának, így nem gond a töltési szünet. Már ha van a közelben töltőállomás.

Ez eddig még nem olyan nagy újítás a konkurenciákhoz képest, de a Fuell más dolgokban egyedi. A hajtásról gondoskodó motor a hátsó kerékagyban kapott helyet, mely superbike motor módjára lódítja meg a gépet gyorsításkor.

Amellett, hogy a Fuell utast is szállíthat, a csomagtere is kimondottan nagy, mivel a motor nem foglal helyet a hagyományos területen. Az 50 liternyi rekesz bőven elég ahhoz, hogy ne kelljen bajlódni a cuccainkkal, vagy épp azzal, hogy hová rakjuk a sisakot megálláskor.

Elektronikus biztonsági és kényelmi rendszerek is helyet kaptak a fedélzeten, így holttérfigyelő rendszer, ráfutásgátló, ABS, és hátsó kamera segíti a haladást. A különleges design és az egyedi megoldások egészen biztosan belopják a Fuell motorokat és kerékpárokat az elektromos járművek szerelmeseinek a szívébe.

Azt, hogy milyen a Fuell akcióban, ezen a videón nézhetitek meg.

fuell 06fuell 06fuell 06fuell 01fuell 01

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük