fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

A női Európa-bajnokság utolsó futama

prinz tenkatenAz elmúlt hétvégén a német oscerslebeni pályán nem csak a 24 órás megbízhatósági verseny zajlott. A lelátókat megtöltő negyvenezer néző a három nap alatt végignézhette a Női Gyorsasági Európa bajokság idei utolsó futamait is.

Az idén harmadik évadjába lépett női Európa bajnokság 2007-től az UEM (Union Européenne de Motocyclisme – Európai Motorkerékpáros Szövetség) hivatalos bajnoksága lett. Az elmúlt évek alatt nemcsak a sajtó figyelme fordult egyre inkább a lányok felé, hanem a versenyzők száma is folyamatosan nőtt. Mostanra már a közönség is komolyan veszi a női futamokat, hiszen a versenyzők a férfiakat meghazudtoló csatákat vívnak a pályán a motorok nyergében. A csütörtöki és pénteki edzések még gyönyörű, száraz, napos időben zajlottak, de a péntek délutáni kvalifikációs futamokra megérkezett az eső, így a lányok alaposan bőrig áztak a verseny alatt.

A Superstock 600-as futamban így is nagy csata dúlt a mezőny elején. A bajnokságot behozhatatlan előnnyel vezető holland Iris Ten Katen Honda Cbr 600-asa nyergében, a szlovén Tina Katrasnikkal, az angol Susie Graysonnal (Feisty Racing team) és az olasz Sharon Mermettel (Skr) csatázott az első helyekért, mikor néhány körrel a vége előtt Mermet kicsúszott. Eközben a szlovén lány állta Grayson támadásait. Habár az olasz Romana Fede második helye a bajnokságban már szintén be volt biztosítva, a fiatal szlovén lány nem hagyta annyiban. A futamon elért második helyével csak három ponttal maradt le az olasztól, így a bajnokságban a harmadik helyen végzett.

 

Az ezresek között Nina Prinz (team Ducati Y2K ) már néhány kör után hatalmas előnnyel vezette a futamot, így nem okozott meglepetést, hogy a versenyt és így a bajnokságot is ő nyerte. A pénteki edzésen még száraz pályán megfutotta a superstock kategória női rekordját. Az 1.31.1 másodperces idő fantasztikusnak számít ezen a pályán. Az olasz Paola Cazzola (team Yamaha Piellemoto) nem tehetett mást, mint hogy legjobb tudását nyújtva beletörődött, hogy a dobogó második helyére csúszik idén. A harmadik az olasz Suzuki Celani csapat versenyzője, Alessia Polita lett a bajnokságban, a futamon elért negyedik helyért járó 13 ponttal.

Az Assen után egészségügyi problémákkal küzdő Samuela De Nardi-nak biztos nem hiányzott ez az esős futam. Már pénteken esett egy hatalmasat az Apriliával. Habár a futamon harmadikként ért célba, a bajnokságban végül lecsúszott a dobogóról a negyedik helyre. Letizia Marchetti (team Ducati Y2K) szintén hosszan feltörölte az aszfaltot a kvalifikációs futamban. Végül a versenyen és így a bajnokságban is az ötödik helyen végzett.

 ewc final

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x