CsajokKiemeltNői motoros nap

Visszaszámlálás: szombaton 16. Nemzetközi Női Motoros Nap

16. Nemzetközi Női Motoros Nap 2022. május 7.

Két nap múlva a motoros nők ellepik a világ útjait, hogy május 7-én, szombaton részt vegyenek a 16. International Female Ride Day® (IFRD), vagyis a Nemzetközi Női Motoros Nap és a szinkronizált “Just Ride!” (Csak Hajts!) akcióban. Lehet, hogy a más nyelvet beszélnek, lehet, hogy a kultúrájuk is más, de az biztos, hogy a világ több ezer motoros nője tervezi, hogy megmutatja egységes bajtársiasságát és szenvedélyét a motorozás, valamint a motorsportok iránt ezen a napon.

A nők szóló és csoportos túrákat terveznek május 7-re, szombatra!

Az IFRD minden év május első szombatján 120 országban kerül megrendezésre. A mozgalom a motorozás és a motorsportok közös platformján keresztül hozza össze a nőket – márkától, formától és stílustól függetlenül. A Nemzetközi Női Motoros Nap rávilágít arra a sok nőre, aki motorozik, valamint eloszlatja a nőkről a motorsportban és a motorsportban kialakult sztereotip elképzeléseket, miközben a nemek közötti egyenlőséget mozdítja elő a sportágon belül.

A Csajokamotoron.hu idén a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal és a Hungaroringgel együttműködve ingyenes vezetéstechnikai tréniget hirdetett meg 60 motoros nő számára. Mivel ez egy egész napos program, emellett nem volt mód még felvonulást is szervezni – amit valószínűleg a Giro d’Italia is meghiusított volna.

Cserébe környékbeli tagjaink segítségével csatlakozunk a Ghost’s MC szegedi jótékonysági felvonulásához. A találkozó 14:00 órakor van a Huszár Mátyás rakparton. A lányok rózsaszín szalaggal fogják megkülönböztetni magukat, és ez segít majd az újonnan érkezőknek a tájékozódásban, és Ildi megpróbál rózsaszín héliumos lufit szerezni, hogy messziről meglássátok.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

IFRD fotómegosztó galéria és nyereményjátékok

A Nemzetközi Női Motoros napon mindenképp érdemes fényképezni is. Nem számít, ha nem a Csajok a motoron által szervezett programokon veszel részt. Ha csak a barátnőiddel motorozol vagy egyedül gurulsz egyet, mindenképp lőj egy szelfit vagy csoportképet, mert az IFRD oldalán értékes ajánékokat nyerhetsz.

Azok a nők, akik az IFRD fotógalériájába feltöltik a motorozás napján készült fotójukat, részt vesznek az IFRD partnerei és az iparág által felajánlott csodálatos nyereményekben. Az éves IFRD galériát önmagában is nagy becsben tartják azok a nők, akik megünneplik ezt a napot. Mindannyian nagy büszkeséggel képviselik és osztják meg a helyi régióikban és városaikban megörökített IFRD-pillanataikat. Ezek a képek egy páratlan kapcsolatot és köteléket képviselnek, amelyet mindenki láthat.

Tudtad, hogy 2021-ben a mi csoportképünk is megjelent az IFRD oldalán? És azt, hogy az egyéni fotók versenyét egy magyar lány, Tóth Szilvi nyerte abban az évben?

Szent Flórián, Darth Vader és a Motoros Csajok

Az IFRD arra ösztönzi a nőket, hogy osszák meg a Nemzetközi Női Motoros Nap történeteit és fotóit a közösségi platformokon a #nőimotorosnap #internationalfemalerideday #ifrd2022 #justride hashtagek használatával. Történeteiket a MOTORESS közösségi platformjain és az IFRD Facebook-oldalán is közzéteszik a világ más nőitől származó történetekkel együtt, a magyar hashteget pedig a @csajokamotoron közösségi csatornáin fogom továbbosztani.

 

A közösségi platformokon kövesd be a hashtageket:

#nőimotorosnap #internationalfemalerideday #FocusFemaleForward #ifrd2022 #ifrd

Címlapfotó: andriiborodai

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük