EseményekMotorverseny

Vincze Hanna kimagaslóan teljesített a hétvégén

mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 1A Kakucsringen megrendezett MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság negyedik fordulójában a fiatalok remekeltek: Vincze Hanna mindkét futamon rajt-cél győzelmet aratott a PW50 Special-, Görbe Soma ugyanilyen eredménnyel végzett Mini GP Pro kategóriában.

Ismét egy sikeres versenyen van túl Magyarország legnagyobb gyorsasági motoros csapata. A 220 Volt H-Moto Team legifjabb reménységei ismét bebizonyították, hogy korosztályuk legtehetségesebb versenyzői.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú reménysége, a 6 éves Szilárd Zalán – aki a PW50-es kategóriában áll rajthoz – egész hétvégén folyamatosan gyorsult, és immár a középmezőny második felével is képes volt felvenni a versenyt. Zalán a két futam alapján a 14 fős mezőnyben végül a nyolcadik helyet szerezte meg, amiért 14 bajnoki pontot kapott.

– Nyugodtan kijelenthető, hogy Zalánnak ez volt eddig a legsikeresebb hétvégéje. Most fordult elő vele először, hogy a körideje folyamatosan javult, és a futamon már képes volt 1.06-os kört menni. Jó volt látni, hogy már a középmezőny második felével is versenyre tudott kelni, megmutatta, rövidesen igenis számolni kell vele. Minden szempontból hibátlan hétvégét zártunk – fogalmazott Zalán édesapja, Szilárd Zsolt.

A csapat legsikeresebb tagja a 9 éves Vincze Hanna volt, aki azzal a céllal érkezett a Kakucs-ringre, hogy a PW50 Speciál összetettjében mindenképpen visszaveszi az első helyet szlovák ellenfelétől. Hanna az egész hétvégén kimagaslóan teljesített, nemcsak az időmérőt nyerte meg, hanem az élről indulva mindkét futamot, ráadásul egyetlen nap alatt képes volt legjobbján két másodpercet faragni, és a nap végén már 56.6-os köridő állt a neve mellett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Bevallom, mivel nem szeretem ezt a pályát, egy kicsit tartottam ettől a hétvégétől. Szerencsére azonban túltettem magam ezen, és minden összejött a számomra, hiszen az első rajtkockából indulva mindkét versenyt megnyertem. Kifejezetten jól ment a motorozás, feldobott, hogy példaképem, Kis Viki és Bódis Ricsi is végig mellettem volt, még a rajtrácsra is felkísértek. A rajtjaim jól sikerültek, folyamatosan gyorsultam, így a második futamban sikerült megfutnom a saját körrekordomat” – jelentette ki Vincze Hanna, aki amellett, hogy ebben a szezonban már öt futamgyőzelemnél jár, átvette a vezetést kategóriája összetett pontversenyében.

Az idén első alkalommal indított kategóriában, a SSP300-ban versenyző 13 éves Kakuszi Ádám kettős céllal vágott neki a hétvégének: szerette volna megjavítani az itt futott eddigi legjobb köridejét, és úgy befejezni a versenyt, hogy esélye maradjon megszerezni a bajnoki címet. Ádám mindkét célját elérte, hisz továbbra is vezeti a bajnokságot és két csapattársához hasonlóan ő is saját körrekordot ért el.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a kitűzött céljaimat el tudtam érni. Az időmérőn több tiszta kört tudtam teljesíteni, ezért nem véletlen, hogy az egész hétvége legjobb köridejét is ekkor futottam meg. A futamokon jól éreztem magam a motoromon, és a két hetedik hellyel szerzett 18 pontom nagyon fontos az összetett szempontjából, hiszen továbbra is harcban állok a bajnoki címért. Nagyon szépen köszönöm Ricsinek a sok segítséget, és bízom abban, hogy a hátralévő versenyeken a tanácsainak köszönhetően tovább javul majd a teljesítményem – állította Kakuszi Ádám.

Persze a remek eredmények nem maguktól jöttek, a csapat egyik élversenyzője, Bódis Richárd rengeteget foglalkozott a kicsikkel, több napon át motorozott velük Kakucson, hogy minél jobban elsajátítsák a technikás pálya vonalvezetését.

Mini GP Pro kategóriában egy másik kedvencünk, Görbe Soma vitte a prímet:

mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 12“Már a pénteki és a szombati szabadedzésen éreztem hogy jó formában vagyok, sikerült jól beállítani a motorom, és a tempóm is megvolt. Nem volt ez máskép vasárnap sem, és sikerült megszerezni az első rajtkockát, majd mindkét futamon rajt-cél győzelemmel zártam. Yupiiiii!” – írta Facebook oldalán.

A Sandlander pályamotorosa két hete Szlovákiában is megnyerte mindkét futamot, tehát úgy néz ki, hogy Soma most nagyon érzi a motort, és a technika is jól működik. Jelenleg a Közép-euróba kupában 2 helyen áll az eddigi eredményeivel, a cseh bajnokságban – ami most számára a fontosabb – 1. helyen van összetettben.

A MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság két hét múlva Dunaszerdahelyen folytatódik.

mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 2mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 3mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 4mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 5mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 6mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 7mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 8mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 9mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 10mams gyorsasagimotoros utanpotlas kakucs 2016 11

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük