fbpx

Vilisics Ági

Ezen kívül a másik kiváltó ok a tavaly nyár végi kirándulás volt az Északi középhegységben, mikor is rövidebb-hosszabb időközönként miattam kellett megállni, mert beállt a hátam, derekam, a lábam. Úgy éreztem nem nekem való az utas szerep, jobban szeretnem én vezetni a járgányt. A kirándulás után rögtön be is iratkoztam a nagymotoros tanfolyamra.

Rutin talán hosszabb ideig tartott, mint azoknak, akiknek volt mar kismotoros tapasztalatuk – csak egyszer hasaltam el egy bénázás miatt, de az oktató tényleg nagyon türelmes volt. Sajnos már október vége – november lett, mire a forgalomba értem. Síkesztyűben, bélelt ruhában, harisnyával felszerelkezve vacogtam a lámpánál, benzinkutaknál melegedtünk a szünetekben, végül a kötelező óraszámot letudva november végén, szitáló ködben a 0 fokban kerültem ki a forgalmi vizsgára.

Igencsak lelkiismeretes vizsgáztatót fogtam ki, mert fagypont körüli hőmérséklet ide – szitáló köd oda, végig kellett nyomnom a kiírt menetrendet – szerencsére sikeresen. Szerintem nálamnál boldogabb ember kevés volt azon a napon.

Azóta mikor csak tehetem motorra ülök, igaz legtöbbször munkába járok vele, de tettünk pár kirándulást itthon. Jövőre tervezünk egy ausztriai túrát, de a végső álom a Route 66.

Motorom: egy felújított 400-as Honda Steed (1996-os) – egyenlőre nincs motor álmom, hisz már ez is nagy dolog nekem.

Azóta elvégeztem egy vezetés technikai kurzust is, amit mindenkinek meleg szívvel ajánlok. Nagyon sokat tanultam belőle.

És végezetül: nagyon nagy élményt okoz a motorozás. Ahogy mondani szoktuk otthon: nem is tudjuk, eddig miért nem vettünk ebben részt, hisz akkora örömet okoz minden alkalom. Az ember sosem letört, szomorú a mocin, azonnal vigyorogni kezdek, amikor kigurulok az utcára.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x