fbpx

Vigyázz a motoron, üzekednek az őzek! – VIDEÓVAL

Alkonyattól pirkadatig

Az biztos, hogy alkonyattól pirkadatig számíthatunk nagyobb eséllyel a vadak megjelenésére. (Pont mint a vámpírok.) Ha sötétben motorozunk, láthatjuk az út szélén villogó szempárokat a motorkerékpárunk lámpájának fényében. Ha viszont még vagy már szürkület van, sokkal nehezebb észrevenni őket. Jól tesszük, ha ilyenkor visszaveszünk a tempóból és felkészülünk rá, hogy bármi megtörténhet.

Párzási időszak

Vannak olyan időszakok is, amikor a nap bármely szakaszában találkozhatunk vadakkal, mert épp párzási időszak van. Ilyenkor az ösztöneik hajtják a vadakat, és nem várják ki a sötétedést sem. Az európai őzeknél például éppen most jött el ez az időszak. Párzása július második felétől augusztus közepéig tart.

“Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mint a vadászatra jogosult szervezetek érdekképviselete azt kéri az autósoktól: ne csak a vadveszélyt jelző táblák után vezessenek a szokásosnál óvatosabban!

Ha őz ugrott át előttünk, másik is követheti, így feltétlenül lassítsunk! Amennyiben az ütközés elkerülhetetlen, vészfékezzünk, mert a kormány elrántása még komolyabb veszélyt hordoz magában: letérhetünk az útról vagy átsodródhatunk a szembe sávba.


Ha a baleset mégis bekövetkezik, feltétlenül értesíteni kell a rendőrséget, lévén a vadelütés közúti balesetnek minősül, így az esetleges további ügyintézés alapja a helyszíni jegyzőkönyv. Szintén értesíteni kell a területileg illetékes vadgazdálkodó szervezetet (ezek zömében vadásztársaságok), erről a rendőrség gondoskodik.

Hazánk őzállománya a becslések szerint csaknem 386 000 egyedet tesz ki. Az elmúlt években átlagosan több mint 6000 nagyvadat ütöttek el, amelyek jelentős része (75%) őz volt, és a balesetek zöme az üzekedés alatt következett be.” – írják a honlapon.

Tehát vezess nagyon óvatosan. Ne csak most, mindig, de most készülj fel az őzekre is, akik futnak a farkuk… akarom mondani a fejük után.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x