MotorokMotorozás

Vigyázz a motoron, üzekednek az őzek! – VIDEÓVAL

VAdveszély - üzekednek az őzekAzok a motorosok, akik találkoztak már út közben őzzel, netán ütköztek is vele, el tudnák mesélni, hogy mennyire nem kellemes egy ilyen baleset. Ha felkészültek vagyunk, és tudjuk, hogy mikor és hol számíthatunk a legtöbb vadra az utak környékén, jó eséllyel elkerülhetjük az ilyen baleseteket. A motorozásnak éppen az a sava-borsa, mikor a városoktól távol lévő, szép, kanyargós utakon motorozunk. Igen ám, de az ilyen utak környékén, nagyobb eséllyel találkozhatunk vadakkal, akiknek az élőhelyét szeli ketté az a bizonyos kanyargós út.

Nem haragudhatunk rájuk, hogy időnként átkelnek az úton és nem törődnek a KRESZ szabályokkal. Ha menniük kell, mert a másik oldalon van dolguk, nem néznek körül, csak mennek, nem törődve a rájuk is nagy veszélyt jelentő járművekkel. Szem becsuk és uzsgyi!

Sok helyen közlekedési tábla jelzi azokat a helyeket, ahol nagy eséllyel számíthatunk az állatok áthaladására. Persze azt nem tudom, hogy a vadásztársaságok helyeztetik ki ezeket a táblákat oda, ahol tudomásuk szerint vadvonulás várható, vagy azokon a helyeken helyeznek el ilyen táblát, ahol már történt korábban vadbaleset. Valószínűleg mindkettő előfordul.

Léteznek vadriasztó sípok is, amelyeket a motorkerékpár vázára kell felszerelni, és elvileg a hangjukkal előre jelzik az állatoknak a közeledő veszélyt. Az amazonról tudsz ilyet rendelni, de hogy mennyire hatékonyak ezek, arról nem tudok nyilatkozni. Ha te már próbáltad, megköszönöm,ha leírod róla a véleményed!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük