HírekMotorokMotorozás

Videofelvétel készült arról, ahogy egy motoros szalagkorlátnak ütközött az M30-ason

Halálos motorbaleset az M30 autópályánAz autópálya kamerája rögzítette, ahogy egy motoros a szalagkorlátnak ütközött az M30-as úton Miskolcnál. A motor kigyulladt, a motoros azonnal szörnyethalt. Nem a szalagkorlát volt a hibás.

“Halálos motorbaleset miatt lezárták az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalát Kistokaj és Miskolc között hétfő délután – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Egy férfi 14 óra körül az M30-ason Miskolc irányába haladt motorkerékpárjával, az autópálya 24. kilométerénél elvesztette uralmát a járműve felett, felborult és a helyszínen életét vesztette.” – turtuk meg az MTI híréből.

Később kiderült, hogy a balesetet az autopálya kamerája is rögzítette. Ha megnézzük a felvételt, abból az látszik, hogy a motoros nem hajtott lassan, az enyhe kanyar ellenére is elvesztette uralmát a járműve felett és ez okozta a balesetet. A szalagkorlátnak ütközve esélye sem volt a túlélésre. Ezt Szabó Henrik vezetéstechnikai oktató is megerősítette a Tények riportjában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Részvétem a motoros családjának és a hozzátartozóinak, senki nem érdemel ilyen halált. Ennek ellenére ismét felmerül bennem a kérdés, hogy mennyi értelme van a motorosbarát szalagkorlátok telepítésének, ha a motorosok saját magukra sem vigyáznak.

Ahogy a Tények riportjából is kiderült, valóban viszonylag gyakran kerülnek konfliktusba a motorosok a szalagkorláttal. Azonban nem szabad elmennünk a tény mellett, hogy a legtöbb esetben magát a balesetet a sebességtúllépés vagy a rutin hiánya okozza. A szalagkorlát pedig csak elvégzi a piszkos munkát…

Morbid lehet a véleményem, de ilyen esetekben lehet, hogy jobb is, hogy a motoros nem éli túl a balesetet. Ha valaki ekkora sebességgel szenved közlekedési balesetet, az valószínűleg súlyos, maradandó sérüléseket okoz, és még a bénulás sem kizárt még akkor sem, ha “szerencséje” van, és nem ütközik neki semminek.

Méltányolom az erőfeszítéseit mindazoknak, akik az új, motorosbarát szalagkorlátok telepítését szorgalmazzák, de sajnos azokon, akik nem tanulnak meg felelősségteljesen közlekedni vagy csak egy váratlan pillanatban elgurul a gyógyszerük, ez nem fog segíteni.

A fenti esetben nagy szerencse, hogy kicsit volt a forgalom és így más érintettje nem lett a balesetnek.

 

A címlapkép illusztráció: osobystist

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük