CsajokMotoros csajok

Tinti: 30 évesen végre tökéletes önmegvalósításba fogtam

tinti 01Legelőször bemutatkozom, 32 éves éppen az első kisbabáját váró, minden porcikámban a túramotorozást imádó csaj vagyok. Nekem a motorozásban legtöbbet az jelenti, hogy gyönyörű tájakon nézelődünk, döntögetünk a Hordával, és teli élményekkel térek haza megértő Páromhoz.

A Horda: Dunaújvárosban műszaki szakközépbe jártam, ahol 19 fiú között harmadmagammal voltunk lányok az osztályban. A két osztálytársnőm teljesen bele volt zúgva a körömlakkozás, a dauer és a sminkelés titkainak megfejtésébe, így számomra a fiúk társasága volt az egyetlen menekülési út a totális elhülyülés elől. Így ezekkel a srácokkal vészeltük át együtt a kamaszkort és alkottuk meg a Hordát.

Mi Horda tagok szinte minden délután valamelyik garázsban bütyköltünk, próbálgattuk egyikünk, másikunk (rozsdás) vasát, vagy éppen zenélgettünk, buliztunk, iszogattunk. Aztán szétszéledtünk az életben és 2006 áprilisában találtunk ismét egymásra, amikor túl voltam egy váláson, visszatértem a városomba, megrendeltem életem első motorját, és elkezdtem megszerezni az „A”-s jogsim, azaz 30 évesen végre tökéletes önmegvalósításba fogtam.

ÖCSIKE: A Hordával több helyre is elmentünk nézelődni, hogy milyen motor passzolna hozzám. Elsőre choppereket nézegettem, majd speed gépeket, viccből pedig endurokat. Legalább száz nyeregbe felültem, de hol csak a levegőben kalimpált a lábam, hol rettegtem a motor súlya láttán, hol pedig a pénztárcám szabott gátat.

tinti 02

Aztán egyszer észrevettem az egyik eldugottabb sorban egy fekete paripát, lángoló vörös csíkokkal… felültem rá, és csodák csodája minden passzolt. Az első pillanattól egymásnak voltunk teremtve. Innentől kezdve tudtam, hogy SUZUKI GS 500-asom lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Elmentem a legközelebbi márkakereskedésbe, ahol 2 hét alatt lezajlott az adás-vétel körüli összes teendő. Eljött 2006 május 30., és ott álltam egy csomó csillogó gépsárkány közt, akik közül az egyik már rám várt szépen kisuvickolva, előkészítve a közös kilométereinkre.

A Suzuki túramotor választékának legkisebb tagjaként számomra evidens volt, hogy csak egyféleképpen hívhatom a járgányomat, így ezen a napon megszületett ÖCSIKE. Mivel másnap volt a forgalmi vizsgám, így Székesfehérvárról az egyik Hordatag hozta el Dunaújvárosba lábon az én drága Öcsikémet, de tudtam, hogy jó emberre bízom. Másnap reggel 8-ra már a SAJÁT MOTOROM nyergében mentem át hiba nélkül a forgalmi vizsgán. Két kínkeserves hét alatt kiállították az új jogsimat és eljött az én időm.

Tinti profilja

tinti 04Az Első Túra: Az első utunk Öcsikével Dunaújváros és a székesfehérvári munkahelyem között zajlott, mert hétköznap kaptam meg a jogosítványomat. Ekkor még csak farmerben, széldzsekiben és apukámtól elkunyerált bőrkesztyűben. Annyira izgatott voltam, hogy gyorsan zsebre vágtam a szükséges úti-okmányokat, felkaptam a hátizsákom, amiben a munkahelyi blúzom és kiskosztümöm volt és elindultam életem első túrájára.

A farmerom szárán bekúszott a szél, a széldzsekim csapkodott, púposodott, a téli sálam lobogott, a kesztyű meg olyan nagy volt, hogy szinte törték a ráncok a kezemet, de MENTEM, EGYEDÜL, ÉN!!! A zárt bukóm alatt egész úton vigyorogtam, hangosan dúdoltam, énekeltem, szívtam be a természet illatait és egyszer csak tüsszentenem kellett.

Eszembe jutott: ”Úrilány mindig a szája elé teszi a kezét!” Meg kellett állnom, mert annyira nevettem magamon, a bepárásodott bukómon és azon, hogy milyen szép az élet a motoron!!! Hát ilyen az első tüsszentés Menet Közben!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük