CsajokMotoros csajok

Veramama

 

veramama 7Mikor megszülettek a gyerekek, a motort kényszerűen felváltotta az autó, ezért 1982-ben eladták a Jawát, és vettek egy Simson Schwalbe-t, ami még a mai napig a garázsban áll. Ebből az időből elmesélt egy történetet: 

Fiatal srácok játszottak az utcán egy ETZ-vel. Vera oda ment hozzájuk, és megkérdezte tőlük, hogy működik ez a motor?

– Maga úgyse tud vele menni Vera néni!

– Biztos, mert azt se tudom, hogy hol van a gáz, meg a sebességek!

Kicsit hülyének tetette magát, azok meg örömmel magyaráztak! Persze alig várta, hogy felülhessen rá, és úgy elhúzott a motorral, hogy a fiúk egy idő után már aggódva keresték. Ő meg vígan motorozgatott!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Idővel a kis Simo mellé beszereztek egy 180 köbcentis robogót is, GYES után azzal járt a munkába. Kényelmes motor volt, sokáig koptatta, míg a veje be nem gurult egy 650-es Drag Star-ral. Ahogy ráült, azonnal közölte, hogy Ő ugyan erről le nem száll! És így is lett!

veramama 3Hamarosan át is vette vejétől a motort, aki nagyobbra váltott. Mikor hazavitte, férje kérdezte, hogy „Hol van a piros motor?” – szerintem azt hitte, hogy a kedves vejkó kölcsönadta az anyósnak a nagyvasat.

„Hát itt van!” – volt a válasz. Aztán így ment ez pár napig, mígnem István nem bírta cérnával és rákérdezett: „Ugyan mond már el, hogy mi van!” Így tudta meg, hogy a robogó ára „beépült” a Drag Star-ba!

2013-ban motoros férfiakkal találkozott a faluban, akik nem találták az utat egy tanya felé, ezért bevezette őket. A fiúk a homokos talajon „békázva” haladtak, míg a picike nő magabiztosan, lábletétel nélkül motorozott. Az egyik megkérdezte, hogyan csinálja ezt, csak azt válaszolta, hogy „te túl lassan mész, én pedig gyorsan”. 

veramama 4Mai napig is a Drag nyergében ül, azt mondja, neki ez már marad! De azért még a garázsban ott áll egy öreg 125-ös Csepel, amit István felújít a feleségének. Vera azt mondja, hogy majd 90 évesen, mikor már nem bírja el a nagyot, akkor visszatér a „gyökerekhez” és azzal rója az utakat!

Az egész beszélgetést lánya, Lívia csendben hallgatta végig. Szemmel láthatóan büszke Édesanyjára (jogosan)! Kérdésemre elmondta, hogy anya „megfertőzte” őt, és 4 gyermekes anyukaként most vizsgázik. Bár az ő vágya egy sportmotor, de mindenképpen Édesanyja nyomdokaiba szeretne lépni…

veramama 9veramama 9veramama 9

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “Veramama

  • Mindig mondom, hogy a motorozás konzervál…

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük