EseményekMotorverseny

Velorexszel Bamakóba

bamako2008 1296A Dakar Rali lefújása megdöbbentette a Budapest-Bamako szervezőit is, de mivel a „Fapados Dakart” nem érte terrorfenyegetés, a mauritániai hatóságokkal egyeztetve megtartják a versenyt. A nevezők közül az utóbbi napokban biztonsági okokból több spanyol és francia csapat visszalépett.

Most szombaton, 2008. január 12-én reggel a Kossuth térről indul az immár harmadik évadjába lépett flúgos futam. Idén több mint 150 csapat nagyjából 400 versenyzője indul el a kitűzött cél felé, akiknek nagyjából 10%-a nő. Villám Géza a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ivararány nem túl jó, hiányzik a gyengébbik nem a tökéletes hangulathoz. Azt kérte, jövőre mindenki hozzon magával még egy nőt!

A táv az idén több mint 8760 km, nyolc országon vezet keresztül (Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali) és 16 napig tart. Az indulók ebben az évben is verseny és túra kategóriában indulhatnak. Mivel az elmúlt két évben mindig egy szlovák páros nyerte a versenyt, idén több magyar csapat is szeretné legyőzni a szomszédos ország versenyzőit.

Hogy a Budapest-Bamako egyre komolyabb helyet követel magának a technikai sportok kedvelői körében, mi sem bizonyítja jobban, hogy az idén Gál „Baba” István többszörös magyar tereprali bajnok készítette fel a verseny nagy esélyeseinek tartott DLC Racing Team autóját.

Még több kép a galériában!

bamako2008 1321

A verseny lényege persze idén sem a sebesség lesz. Nincs időmérés, csak a reggeli rajt időpont fix és egy megadott esti időpontig kell megérkezni mindenkinek. Ha estig nem érkezik be egy csapat, akkor sem esik ki a versenyből, csak aznapra nem kap pontot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A csapatoknak különböző tájékozódási feladatokat kell megoldaniuk, amelyek helyes megoldásáért pontokat kapnak. Vannak olyan feladatok, amelyeket csak a leghamarabb az odaérkező csapat tud megoldani, így minimális az esélye annak, hogy a végén pontazonosság legyen. Az a csapat számíthat jó eredményre, aki remekül tájékozódik, jó a helyzetfelismerő képessége és logikusan tud gondolkodni.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük