Hírek

Váltsunk a neten!

kgfb valtas 2008Nagyjából két éve volt, amikor a tulajdonunkban lévő összes járművet begépeltem az egyik internetes biztosítási alkusz oldalán. Meglepődve tapasztaltam, hogy ha átviszem a biztosításokat máshova, több tízezer forintot megspórolhatunk éves szinten. Akkor váltottunk, idén viszont nem.

 

Már csak péntekig lehet felmondani jelenlegi kötelező felelősségbiztosításunkat, amennyiben 2008-ban új, remélhetőleg olcsóbb biztosítóval szeretnénk megkötni a szerződést. Ahogy az előző években is, ez alkalommal ismét bepötyögtem az összes járművünk (2 motor, egy Suzuki Swift és egy robogó) adatait a Netrisk.hu oldalán. Aztán úgy döntöttem, hogy az az 1-2 ezres, amit spórolnánk, nem éri meg a kockázatot. Inkább maradtunk a jól bevált, és legalább ismert nevű biztosítónál.

Egy próbát azért mindenképp megér, ugyanis feltűnt néhány új cég is a palettán. Ők pedig a régiekhez képest jelentős kedvezményeket kínálnak. A rutinos járműtulajdonosok pedig úgy vélekednek, hogy a kötelező biztosítás úgyis kötelező, akkor legalább legyen a legolcsóbb. Ha balesetet okozok, úgyis a másik fél szív, ha a biztosítóm nem, vagy túl lassan fizet. Az meg legyen az ő baja.

A baj csak akkor van, ha én vagyok a kárvallott. Előfordul, hogy némely olcsó biztosító arra apellál, hogy úgysem történik káreset. Ők csak beszedik a pénzt, aztán ha mégis megtörténik a baj, fizetni már nem szeretnének. Vannak szervizek, ahol eleve nem állnak szóba velünk, ha ilyen helyen kellene lebonyolítaniuk az ügyletet, vagy előre kifizettetik velünk a javítás költségét, arra az esetre, ha a biztosító mégsem fizetne.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az egyik biztosítónál például van egy kitétel, hogy ha balesetet okoznánk, akkor a szerződéskötéskor megadott jelentős kedvezmény megszűnik, és onnantól a szerződő fizetheti az adott esetben a korábbinál is drágább összeget.

Azt is beszélik, hogy gyakran érdemes ugyanannál a biztosítónál újrakötni a szerződést, mert nagyobb kedvezményt kapnak az új szerződők, mint a régiek. Ezt nem erősíthetem meg, hiszen a mi biztosítónk a hűséget is honorálja. Nem lenne olcsóbb a biztosítás akkor sem, ha november 30-ig felbontanánk, majd január 1-gyel újraszerződnénk vele.

Az biztos, hogy továbbra is igaz, hogy az új szerződéseket olcsóbb megkötni interneten, és a legtöbb cég honorálja, ha biztosra mehet. A banki átutalás és az inkasszó szinte mindenhol néhány százalék kedvezményt jelent. Nekünk meg könnyebbséget, mert nem kell negyedévente rohangálni a postára a csekkekkel. Amikor pedig a befizetés megérkezett, a biztosítónk küld egy igazolást róla, amit elhelyezhetünk a forgalmi engedélyben.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük