Hírek

Vakon Afrikába

saharun 2011 5Az új, magyar kezdeményezésű jótékonysági kaland a Saharun nevet viseli.

A sivatagi veterán testvérpár, Polgár András és Tamás sokszoros afrikai megpróbáltatás és majd’ húsz off-road futam megszervezése után saját útjára lép: július 13-án, kedden délelőtt a Domus Vinorum pincerendszerében jelentették be, hogy 2011-re futamot szerveznek Afrikába. A meghívottaknak a versenyhez hűen navigálniuk kellett, a labirintusban táblák mutatták a tájékoztató pontos helyszínét.

„A Saharun nem kötődik városokhoz, így évről évre változhat a rajt és a célállomás is, mely folyamatos fejlődést és több kalandot nyújt. Egy biztos: futamaink Afrikába tartanak majd, hogy az egzotikus és a misztikus Szaharába vigye a kalandorokat és a versenyzőket.” – mondta el Polgár András futamigazgató.

Mint ismeretes, a Polgár testvérek egy 2008-ban kötött szerződés keretében tavaly márciusban 3 évre átvette a Budapest-Bamako kormányát. Az akkori terveiknek megfelelően szervezettebbé tették a nagy afrikai futamot, melynek számos pozitív hozadékát élvezhették a résztvevők. A januári indulás előtt Magyarország Külügyminisztériuma és a Nemzetbiztonsági Hivatal felszólította a szervezőket, hogy terrorveszély miatt módosítsák az útvonalat. A felszólítás ellenére az Egyesült Államokban élő Villám Géza alapító, a kockázatot teljes mértékben az ismeretlenbe induló csapatokra hárítva, az indulók 20%-át mégis elvitte Bamakóig.

Ez a futamot szétszakító és a felszólítással szemben álló cselekedet sem a futam jövőjének, sem a résztvevők hangulatának nem tett jót: „Elhatárolódtunk a kockázatos gerilla akciótól és mindent megtettünk, hogy a benevezett indulóknak igazi kalandot biztosítsunk. A futam 80%-a és a partnerek mind a jogkövető magatartást támogatták, és a hivatalos futam velük, marokkói céllal ért véget.” – emlékezett vissza Polgár Tamás főszervező.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

És hogy miért született meg a Saharun? A testvérpár felmérte az igényeket és kiderült, az off-road társadalom megfizethető autóversenyzést és kalandot keres, a megfelelő szervezeti átláthatóság és a biztos engedélyeztetés mellett. „Az emberek a tiszta ügyleteket szeretik, és a pénzükért szolgáltatásokat várnak el. Mi ezen az úton próbáltunk haladni és fejleszteni a Bamakót, de munkánkat ellehetetlenítették a fennálló szerződésünk ellenére. Emiatt döntöttünk úgy, hogy megszervezzük a Saharunt, ami egy szervezett és a jelenlegi Bamakónál sokkal többet nyújtó afrikai kaland és verseny lesz!” – jelentette ki a testvérpár tájékoztatójuk során.

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük