fbpx

V. Dévai motoros túra


2009.aug. 20-23 “DÉVA V.” motoros túra, Gyergyószárhegy, másképp, mint eddig.

Ifj. Pállfy Béla székelyudvarhelyi fafaragó még 2008 szeptemberében, rögtön a templomi beszéd után vállalta a folytatást, mivel; a mi tetteink elég bizonyságul szolgáltak a székely, erdélyi magyaroknak, hogy az anyaországban nem mindenki felejtette el Őket. Sőt van egy motoros közösség, akik tettekkel bizonyították kitartóan, minden nehézség ellenére, hogy ők sóvárogva kívánják a KÁRPÁT-HAZA magyarságának egyesülését. Ez a bizonyságtétel a székelyföldi, erdélyi magyar motorosokat arra ösztönözte, hogy ÖSSZEFOGJANAK és egy emberként álljanak a “DÉVAI szellemiség” mellé. Ennek az összefogásnak az eredményeként kerül megrendezésre idén a “DÉVA V.” túra.

Helyszín, menetrend:

Gyergyószárhegyen van a LÁZÁR-kastély és a mellette található ferences rendi kolostor. Ezek az épületek fognak helyet biztosítani a rendezvénynek. A cél most is az árva gyerekek megsegítése. Böjte Csaba gyermekmentő cselekedeteinek eredményeként Erdély szerte több mint 40 helyen folytatnak gyermeknevelést, több formában. Összesen kb. 3000 gyereket étkeztetnek rendszeresen, kb. 1700 pedig bentlakásos. Ezek közül az egyik helyszín, Gyergyószárhegyen, a Kájoni János gyermekotthon, Csergő Hajnal és Csergő József vezetésével.

A túra egyik fő célja, hogy minél több pénzt adományozzunk a gyerekotthonnak, mert Gyergyó városban sikerült megvenni a régi városi szülészet épületét, és azt újítanák fel bentlakásos kollégiumnak. Itt kb. 100 gyereknek tudnának szállást biztosítani és így a gyerekek helyben tudnának tovább tanulni a középiskolában, magyarul.

A felajánlások elvárható összege most is egy tank benzin ára lenne. Az adomány gyűjtése csak a helyszínen, a regisztráció alatt történhet (TÚLIPÁNOS LÁDA). Nincs bankszámla. Egy tank benzin kb. 3-5000 Ft. Akivel a környezetéből küldenének adományt (pénzt) azt a helyszínen a tulipános ládába dobhatja bele.

Program:

Augusztus 21. reggelétől ajánlott elindulni a helyszín felé. Előre, általunk szervezet, rendőrségi felvezetéssel motoros konvoj NEM indul. Mindenki a saját tempójában 2, vagy 1 nap alatt érhet a helyszínre a saját maga által választott útvonalon. Azt tanácsolom nyugodtan járjátok be ERDÉLYT, 4 napba sok minden belefér.

Motoros támogatok
(már visszaigazoltak):

Erdély:
Blues Riders Mc 
Daimler Mc 
Flagellum Dei MC 
Independent Eagles Mc 
Plum Brandy Mc 
Turul Mc 
Rebel Wolfs
KMB Motor´s Mc 
Free Frog MC 

Felvidék:
Felvidéki Farkasok BK

Magyarország:
Chrome Heads Mc 
Condors MC

Az erdélyi nagyvárosokból rendezetten indulnak a helyi motorosok, egyszerre érnek a helyszínre (augusztus 22. 12.00 Gyergyó, a csíkszeredai úton lévő benzinkúti parkoló), hozzájuk lehet csatlakozni. (Marosvásárhely, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely…) Ezeket a helyeket, időpontokat augusztus második hetétől tudjuk pontosan megmondani. Akit érdekel, akkor érdeklődjön az elérhetőségeken.

Az árvaház minden kedves résztvevőt megvendégel egy esti meleg étellel (22-én) és egy hideg reggelivel (23-án). Ennek érdekében kérünk mindenkit, hogy előre jelentkezzen, hogy tudják kb. hány főre is főzzenek, készüljenek. Regisztrálni csak a [email protected] e-mail címen lehet.

A regisztráláshoz kell a neved, és hogy honnan jössz. A helyszínen lehetséges lesz emlékfelvarró megvásárlására (1000 Ft), ill. a szállást és kosztot anyagiakban meghálálva 1500 Ft vagy 20 Ron lesz. (Ez is adomány az árvaház javára.)

Mindenki előre váltson lejt. Min. 800 km-t kell a határ túloldalán motorozni, vagy ennél többet attól függően merről szeretnétek jönni.

Ajánlott kiváltani az EU-s TAJ-kártyát, baleset biztosítást kötni!!! Biztosítási zöldkártya a motorokhoz kötelező! Személyigazolvány, lakcímkártya VAGY útlevél, jogosítvány, kötelező! Azonkívül, a gyerekmotoroztatáshoz kisméretű bukósisakot, aki csak tud, hozzon magával, mert csak bukóval lehet majd a gyerekeket motoroztatni, a legnagyobb odafigyelés mellett.

Vasárnap reggel 7:00-kor ébresztő (helyi időben), 9:30-ig csomagolás, folyamatos reggelizés, Szent mise, visszaindulás, búcsúzás.

Ha valakinek van még bármilyen kérdése, a [email protected] címre írja meg, meglévő tudásunk alapján válaszolunk.

Isten hozzon Mindenkit!

Béla, Janó, Ábel 2009.07.18.

Várunk minden magyar ajkú motorost, klubot, baráti kört, túra klubot, egyesületet, szervezetet, közösséget, társaságot az egész világból a cél támogatásához.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x