HírekMotorokMotorozás

Újra Woodstock Fesztivál – eredeti szervezővel!

woodstock festivalA legendákkal övezett Woodstock Fesztivált immár 50 éve, 1969-ben rendezték meg először, s idén augusztusban újjá éled, Michael Lang, az egyik eredeti szervező közreműködésével. A régi hangok megidézése mellett, természetesen teret kapnak napjaink zenekarai.

Michael Lang (a fotón motoron) egy nyilatkozatában megerősítette, hogy a „pletykák” igazak, az 50 éves jubileum alkalmából idén augusztus 16-18. között rendezik meg a fesztivált, a New Yorkban lévő Watkins Glen autóversenypályán.

Lang elmondása szerint, több mint 40 együttes lép fel, de a nevüket majd februárban hozzák nyilvánosságra. A 3 színpadon, nem csak a rock műfaj képviselői lesznek láthatóak-hallhatóak, hanem pop-, illetve hiphop előadók is.

Természetesen, a „régi nagyok” előtt tisztelegve, megidézik majd Janis Joplint, Joe Cockert, a Jefferson Airplane-t, valamint a The Band-et.
Michael Lang azt is elárulta, hogy várhatóan, nagyon izgalmas együttműködésekre, összeállásokra számíthat a közönség.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Azt szeretnék elérni, hogy idősebbek, fiatalabbak – mindenki jól érezze magát, s az eredeti Woodstock-hangulat megtartása mellett, elkerülhetetlenek modern korunk miatt, a változtatások.

Az első fesztivált 1969. augusztus 15-18. között rendezték meg White Lake-ben, Sullivan megyében, az Amerikai Egyesült Államokban. A rendezvény hatalmas embertömeget vonzott, amitől a hatóságok meg is ijedtek.

Mindenesetre, az esős hétvégén fél millió ember szórakozott, s 32 előadó lépett fel előttük. Semmilyen botrány nem tört ki, az emberek szórakoztak, hiszen a kábítószer árusítás engedélyezve volt, tehát a tömeg nagy része egy másik világban lebegett…

woodstock michael lang

A fesztiválról 1974-ben jelent meg egy könyv, magyarul 1988-ban, a róla készült dokumentumfilmet pedig Michael Wadleigh rendezte.

Már csak pár hónap nyárig, s remélhetőleg, a résztvevők újra átélhetik Woodstock szellemét.

Forrás: Rockbook, Wikipédia
Fotók: grammy.com, Woodstock

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük