HírekMotorokMotorozás

Újabb szigorítás a jogosítványoknál!

edina jogsiA jogosítvány megszerzését, illetve megújítását szigorítják orvosi szempontból, hogy csökkentsék a bizonyos betegségek okozta balesetek számát. Így hosszabb lesz a vezetői engedély megújításához szükséges idő, hiszen gondoljunk csak a beutalókra, a várakozási időre az orvosnál és még folytathatnám…

Már érvényben van az a rendelet, amely megszabja, melyek azok a betegségek, amelyekben szenvedőktől meg kell tagadni a jogosítvány megszerzését, valamint kiktől kell szakorvosi véleményt kérni.

Nem kaphat vezetői engedélyt, aki eszméletvesztéssel, rosszulléttel járó betegségben szenved, vagy pedig valamilyen kór befolyásolja a mozgásképességét. Ott van például a szívritmus-zavar – a betegek semmiképpen sem kaphatnak jogosítványt.

A szív-, cukor-, idegrendszeri problémákkal küzdőknek, a folyamatosan gyógyszert szedőknek friss szakorvosi véleményre lesz szükségük. Mindezeken felül, több olyan betegség van, amelyeknél évenkénti orvosi felülvizsgálat szükséges a vezetői engedélyhez.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Rögtön felmerül a probléma, hogy {tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…a jogosítvány érvényesítési ideje megnő,…{/tweetme} mert mindannyian tudjuk, mennyi időbe telik a háziorvosnál beutalókat kérni, majd eljutni az adott időpontban, szabadságot kivenni és így tovább. Tehát, érdemes odafigyelni az érvényességi időre és már hónapokkal előtte elkezdeni ezt a folyamatot!

Forrás: Népszava

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük