EseményekMotorkiállítás

Új rekordok az Intermoton

ujrekordokazintermoton2Az október 6-10-ig tartó rendezvényen több, mint 210 000 látogató fordult meg.

A kölni vásár újra hatalmas sikert aratott, a gazdasági nehézségek ellenére is felül múlta tavalyi önmagát. A megjelent cégek rendkívül sokszínűek és sokfélék voltak, így minden látogató megtalálhatta a forgatagban a neki legjobban tetsző kétkerekűt vagy kiegészítőt. Azonban nem csak a standok szolgáltak érdekes látnivalókkal.

A rendezők idén is nagy hangsúlyt fektettek a szórakoztatásra, így látványos bemutatókkal igyekeztek a tömeg kedvére tenni. A gumifüstről Chris Pfeiffer, Kevin Carmichael, Oliver Ronzheimer és Horst Hoffmann gondoskodott. Azoknak, akiket egy szép stoppie nem hoz lázba, freestyle motocross versenyzők mutatták be tudásuk legjavát.

A kereskedők is komoly bevétellel zárták a 2010-es Intermotot, hiszen a durván kétszázezer látogató közül körülbelül hatvanezren vásároltak is a standoknál. A látogatók 108 országból érkeztek a kölni forgatagba, a vásárlók nagy része pedig a környező országokból, Franciaországból, Belgiumból, Hollandiából, Olaszországból, Angliából, Ausztriából és Svájcból érkezett. Bátran mondhatom, hogy az eltelt öt nap alatt Köln igazi motorvárossá változott.

Nem csak a látogató, hanem a kiállítók száma is megemelkedett (4 %-al) a korábbi évekhez képest. 40 országból 1107 gyártó jelent meg idén Kölnben. Hazai pályáról 405 kereskedő érkezett a vásárra. Mellettük a legjelentősebb számú standdal Kína, Taiwan és Olaszország jelent meg, de a kiállítók közt volt angol, pakisztáni, amerikai és holland is. Természetesen a legnagyobb motorgyárak idén sem hagyták ki a kölni találkozót. A Apriliától kezdve a BMW-n, Kymcon, Peugeoton át a Yamaháig minden gyár kiköltözött az Intermotra.

A kiállítás egyik legérdekesebb szegmense az e-motion nevet kapta. Itt olyan technikákat mutattak be, amelyek jelenleg leginkább utopisztikusnak tűnnek, de egyre inkább teret kapnak a motorgyártásban is. Az idei e-motion középpontjában az elektromos meghajtású kétkerekűek voltak.Még több kép a galériában!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az öt nap során nem csak a szemnek kedveztek a szervezők. A látogatóknak lehetőségük nyílt különböző tesztpályák kipróbálásra. Az Intermot szervezői gondoltak a csemetékre is. A gyermekek és tinik számára kialakított csarnokban lehetőségük volt kipróbálni néhány robogót, bicajt, mini-quadot, és tinédzsereknek fejlesztett motort is. A kocka generáció sem maradt szórakozás nélkül, így amíg a motorrajongó szülők a gyártók standjai közt bóklásztak, gyerekeik Play Station és Wii konzolokon játszhattak.

A motorépítők idén is megküzdöttek a legjobbnak járó díjért a Custom Bajnokságon. A bajnokságban a látogatók szavazatai alapján kategóriánként két győztest hirdettek. A Kategória Legjobbja és a Show Legjobbja címek komoly pénzjutalommal jártak. Emellett pedig a nyertesek kvalifikálták magukat a sturgisi custom világbajnokságra.ujrekordokazintermoton1ujrekordokazintermoton3

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük