EseményekMotorkiállítás

Új modellek 2009-re 2. rész

intermot 08 024 105Száztíz országból több mint 200000 látogató érkezett a Rajna partján fekvő Köln városába, hogy részt vegyenek az idei év egyik legnagyobb szakmai rendezvényén az Intermoton.

Az ezernél is több kiállító megszámlálhatatlan sok bemutatott terméke mellett a látogatókat a rendezvény öt napja alatt számtalan érdekes esemény várta. Négyezernél is több motoros vett részt például a Kölni Dómban megrendezett ökumenikus istentiszteleten.

A Kawasaki nem csupán a két alaposan átdolgozott motokrossz veresnymotorját, a KX 250 F-et és a KX 450 F-et mutatta be Kölnben. Az európai közönség most először láthatta a 22 lóerős, 249 cm3-es, folyadékhűtéses, egyhengeres, injektoros sportendurót, a KLX 250-et. Az ER-6f és az ER-6n szintén megjelent a standon. A két népszerű, középkategóriás gép továbbra is nagy népszerűségnek örvend majd a márka kervelőinek körében. A ZX-6R supersport motor csaknem kilenc kilogrammal lesz könnyebb jövőre.

 

A zöld márkánál a nagy durranás ezúttal a VN család bővülése volt. Számtalan új modellel, gyönyörű formákkal egészült ki a Kawasaki cruiserek sora. A VN 1700 Classic, a VN 1700 Classic Tourer, és a VN 1700 Voyager számtalan kiegészítőt is kínál vásárlóinak, amelyekkel az egyébként is gyönyörű klasszikus vonalak még egyedibbé tehetőek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Számos új terméket mutatott be a Piaggio csoport is, amely mostantól az Aprilia, Gilera, Piaggio és Vespa márkák mellett a Moto Guzzi márkáért is felelős – a tulajdonosok nem kis bánatára. Az Aprilia RSV4 Factory 180 lóerős, 65°-os V4-es, 999 cm3-es blokkot kapott. A supersport motort elsőosztályú technológiája a felsőkategóriás versenymotorok közé sorolja.

Még több kép a galériában!Nem csak az Aprilia RSV4-en juthatnak hozzá a márka kedvelői a teljesen egyedileg hangolható futóműhöz. A lengővilla pozícióján és a villa szögén kívül a blokk helyzetét is saját ízlésük szerint módosítharják az új tulajdonosok. Hasonlóan sportosra sikerült az új MXV 450 krosszmotor is, amelybe 45°-os V-twin motort szereltek.

Az olasz Mandello del Lario-ból, a Moto Guzzi hazájából az 1200 Sport 4V-érkezett. Ezt a sportos naked bike-ot 105 lóerős, keresztbe fordított V-twin motor hajtja, amit egy könnyen kezelhető, jó súlyelosztású, dupla bölcsővázba szereltek. A sportos külsejű motor hosszabb túrák alatt is rendkívüli kényelmet biztosít a sofőr és utasa számára. Erről az olyan kiegészítők gondoskodnak,mint a szélvédő vagy a fűthetpő markolat.

A Gilera márka sokáig csak jó minőségű robogóiról volt ismert. A cég egyhengeres, négyütemű Nexus 300 robogója szintén ezt a márkaismertséget erősíti majd 2009-ben. A másik robogó-pecialista, a Piaggio egy vadonatúj, háromkerekű gépet mutatott be Kölnben, amely a MP3 LT nevet kapta. Az egyhengeres motorból 250- és 400 cm3-es verzió készül. Az egyetlen szokatlan dolog ebben a motorban, hogy vezetéséhez személyautó-vezetői engedély szükséges. A márka két másik robogóján az Xevo-n és a Beverly-n csak kisebb módosításokat végeztek 2009-re.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük