HírekMotorbemutatóMotorok

Ugyan megszűntek a kis és középkategóriás Suzukik az Euro 5 bevezetése miatt, de itt vannak a nagyok: Suzuki GSX-S1000

Suzuki GSX-S1000 2022Alig néhány hónappal a 2022-re frissített Suzuki Hayabusa bejelentése után a Suzuki újabb frissített sportmotorral jelentkezett. A 2022-es Suzuki GSX-S1000 egy naked sportmotor, amelyet a GSX-R-ből származó folyadékhűtéses 999 köbcentiméteres soros négyhengeres motor frissített változata hajt.

A 2016-ban naked (GSX-S1000) és az idomos (GSX-S1000F) változatban is bemutatott GSX-S a K5 (2005-2008) GSX-R1000 motorjának áthangolt változatát használta.

2022 Suzuki GSX-S1000

2022-re a GSX-S1000 agresszívebb, szögletesebb stílust kap, egymásra helyezett LED-es fényszórókkal és MotoGP-ihlette idomokkal. Az új 4-2-1 kipufogórendszer a jobb oldali csonka-kipufogóval megfelel az Euro 5 károsanyag-kibocsátási előírásoknak.

A korszerűsített vezérműtengelyek és szeleprugók, az új üzemanyag-befecskendező rendszer és az új airbox nagyobb teljesítményt és szélesebb, simább nyomatékgörbét biztosít. A 6 sebességes sebességváltó egy nedves, többtárcsás tengelykapcsolóhoz csatlakozik, amely a Suzuki Clutch Assist System (SCAS) rendszerrel van felszerelve a finomabb lassítás és a jobb irányíthatóság érdekében a visszaváltáskor.

A Hayabusa modellhez hasonlóan a 2022-es Suzuki GSX-S1000 is a Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) rendszerrel van felszerelve, amely magában foglalja a Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), a Suzuki Traction Control, a Ride by Wire elektronikus gázkar, a kétirányú gyorsváltó, a Suzuki Easy Start és az alacsony fordulatszám-asszisztens rendszereket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy régi sztár a reflektorfényben: Suzuki Hayabusa 2022 Euro 5-ös motorral – VIDEÓVAL!

A GSX-S1000 ikercsapszeges alumíniumváza és alumíniumötvözetből készült merevített lengőkarja a GSX-R1000-ből származik. Teljesen állítható KYB felfüggesztés, ABS-sel felszerelt radiális Brembo monoblock féknyergek, frissített üléskialakítás, új Dunlop Roadsport 2 abroncsokkal szerelt új kerekek, átdolgozott műszerek és kapcsolók, valamint egy új, nagyobb üzemanyagtartály (4,5 gallon helyett 5 gallon) teszi teljessé az utcai sportmotor csomagot.

A 2022-es Suzuki GSX-S1000 metál Triton Blue, metál Matt Mechanical Gray és Glass Sparkle Black színekben lesz kapható. Az árakat még nem határozták meg, de a motorok 2021 őszén érkeznek a márkakereskedésekbe.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük