Hírek

Traffi baki

utdijA rend francia őrei sem állnak mindig a helyzet magaslatán.

Úgy tűnik nem csak a magyar traffipaxok hajlamosak valótlan, néha egyenesen lehetetlen adatok mérésére. Persze mindig becsúszhat egy-egy hiba, de ahhoz, hogy az ember bírságot is kapjon kell egy jófej ügyintéző is.

Nem történt ez máshogy Dominique Nancyvel sem, akit egy francia autópályán kaptak gyorshajtáson. A férfi a megengedett 130 km/h helyett 141 km/h-val száguldott motorjával. Valószínűleg Dominique lenne a világ legboldogabb embere, ha ez valóban így történt volna.

A gyorshajtást ugyanis egy 1979-es Peugeot 102-es, 50 cm3-es mopeddel sikerült kiviteleznie. A moped egyébként egy gyűjtői darab, gyújtásproblémái vannak, és az 50 km/h-s sebességet is csak akkor éri el, ha lejtőn lefelé kap egy kis hátszelet.

A büntetés ezen felül azért is fura, mert a kismotorok – csakúgy mint hazánkban – nem hajthatnak fel az autópályára, valamint nem rendelkeznek rendszámmal sem. Sajnos nem derült ki, hogy a fotót is mellékelték-e a büntetés mellé, az azonban biztos, hogy Nancy úr adatai, valamint a moped adatai helyesen voltak feltüntetve.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy biztos: ha a dolgok csak fele olyan bonyolultak mint nálunk, Dominique egy pár hétig biztosan nem fog unatkozni.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük