Hírek

Tovább gyengült a motorkerékpár piac 2011-ben

motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 11A 2011. évi gazdasági folyamatok nem támogatták az új gépjármű forgalomba helyezéseket, és a motorkerékpárok piaca tovább gyengült.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) múlt héten tartotta év eleji, szokásos sajtóreggelijét, ahol a szakemberek beszámoltak a gépjárműpiac 2011-es alakulásáról, és a várható 2012-es trendekről is.

A devizában eladósodott lakáshitelek előtörlesztéséről folyamatosan áramló információk, majd a megjelent jogszabály a potenciális vevőkörben e célú megtakarításokat ösztönöztek, a válság okozta jövedelem kiesés a céges vásárlásokat fogta vissza, az állami beszerzések is takaréklángon folytak. A magánpiac felé a hitelezés a potenciális hitelfelvevők és a hitelezők oldaláról is nehezült.

Míg mindezen hatások ellenére a 2011. évi forgalomba helyezés a személygépjárműveknél 4% növekedést mutat a motorkerékpár piac tovább gyengült. Ugyan az év utolsó három hónapjában megállt a forgalombahelyezések számának csökkenése, de ezzel együtt is jelentős, 15%-os visszaesést tapasztalunk a rendkívül gyenge 2010. évi számokhoz képest is.

A 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) örül annak, hogy a jogalkotók megértették és magukévá tették a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítették is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Különösen fontos a regisztrációs adó csökkentése, de sajnos a szabályozásból kifelejtették a motorkerékpárokat. Örvendetes tény, hogy 2012-ben lehetővé válik a 125 cm3-es, maximum 11 kW teljesítményű robogók vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal, ami fellendítheti a legális robogó piacot. A szervezet tovább küzd az 50 cm3-es segédmotorkerékpárok rendszámozásáért. Pozitív intézkedésnek tartják a külföldi rendszámú gépjárművek használatának törvényi szabályozását, amely nem csak a gazdaság tisztítását, de pozitív szemléletváltozást, üzenetet is hordoz.

Az MGE is jelentős erőfeszítéseket tesz a márkaszervizek forgalmának visszaesésének megállítására, a márkaszervizek által képviselt valós érték bemutatására és annak a tévhitnek az eloszlatására, hogy a márkaszervizek ár-érték aránya rosszabb lenne a független javítókénál. Ennek érdekében novemberben végrehajtottak egy országos kommunikációs kampányt valamennyi tagvállalat összefogásával. Tagvállalataink tervei szerint a kampány 2012-ben is folytatódik.motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 10motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 2motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 4motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 5motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 6motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 7motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 8motorkerkerekpar forgalombahelyezets 2011 9

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük