HírekMotorokMotorozás

Tovább emelkedett a motorkerékpárok regisztrációja a legnagyobb európai piacokon

Tovább nőtt a motorkerékpárok piaca 2021 első 9 hónapjábanA motorkerékpárok regisztrációja 2021 első kilenc hónapjában tovább növekedett, meghaladva a járvány előtti szintet.

2021 első kilenc hónapjában az öt legnagyobb európai piacon (azaz Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban) a motorkerékpár-regisztrációk száma 10,6%-kal nőtt 2020 azonos időszakához képest, és összesen 792 819 darabot tett ki.

A várakozásoknak megfelelően, a COVID-19 2020 tavaszán bekövetkezett zavarainak eltérő hatása miatt szinte minden főbb nemzeti piacon volumennövekedést regisztráltak 2021-ben 2020 azonos időszakához képest. A legnagyobb növekedést Olaszországban (+27,9%) tapasztalták. Az Egyesült Királyság, Spanyolország és Franciaország szintén jól teljesített, 13,5%-os, 8,7%-os és 8,5%-os növekedést tapasztaltak, míg Németországban az új regisztrációk száma enyhén csökkent (-4,9%).

A moped szegmens összességében stabil maradt a hat lefedett európai mopedpiacon (azaz Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban) a tavalyi adatokhoz képest, és 2021 első kilenc hónapjában összesen 206 751 darabot ért el az eladások száma (-0,2% 2020 azonos időszakához képest).

A jobb összehasonlítás érdekében, a pandémiát megelőző regisztrációs adatokat figyelembe véve, 2021 első kilenc hónapjában az európai motorkerékpár-piac a növekedés jeleit mutatta (792 819 darab 2021 január-szeptemberében, szemben a 2019. január-szeptemberi 732 594 darabbal, ami 8,2%-os növekedést jelent).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A segédmotoros kerékpárok piaca hasonló tendenciát követ: ugyanebben az időszakban 206 751 darabot regisztráltak, ami éves szinten 6,8%-os növekedést jelent.

Az ágazat jelenlegi helyzetét Antonio Perlot, az ACEM főtitkára így kommentálta:

“Összességében 2021 első kilenc hónapjának regisztrációs adatai megerősítik a piac fellendülését a COVID-19 tavalyi első hónapokban tapasztalt hatása után, amely összességében példátlan stressznek tette ki az ágazatot.

Ennél is fontosabb, hogy a legfrissebb adatok megerősítik, hogy a motorkerékpárok piacán Európában a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok esetében jelentős növekedést mutatva globálisan meghaladták a Covid-19 előtti adatokat.

Ezek a 2021-es évközi eredmények még pozitívabbak is lehettek volna, ha nincs a globális félvezetőhiány, amely az autóipari ágazatot is érinti, és közvetve logisztikai késedelmet okozott egyes motorkerékpár-gyártók termelésében.

Az utolsó negyedévi adatokból kiderül, hogy ezek a tendenciák megerősödnek-e, de összességében a számok azt igazolják, hogy a motorizált kétkerekűek továbbra is vonzó és kényelmes megoldást jelentenek a mobilitás és a szabadidős tevékenységek számára.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük