EseményekHírekMotoros találkozóMotoros túra

Több motoros rendezvényt lemondtak, néhányat későbbre helyeztek a koronavírus járvány miatt

koronavirus covid 19 csajokamotoronAz elmúlt héten már lehetett sejteni a nemzetközi COVID 19 járvány kapcsán, hogy hamarosan Magyarországon is korlátozások lesznek. Orbán Viktor Miniszterelnök 2020. március 13-án, pénteken bejelentette, hogy milyen intézkedésekre számíthatuk a következő időben.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt hetekben már szinte az összes körülöttünk lévő országban szigorú korlátozásokat vezettek be biztonsági okokból. Ideje volt, hogy Magyarországon is komolyabban vegyük a fertőzésveszélyt. A múlt hét közepén először a tömeges rendezvények estek áldozatul, így először a 100 főnél nagyobb eseményeket voltak kénytelenek lemondani a rendezők.

Az AMTS szervezői már a hónap elején lemondták a Hungexpón megrendezendő hatalmas autós (és motoros) dzsamborit. Az ő helyzetük nem volt könnyű, hiszen két héttel a rendezvény időpontja előtt meghozni egy ilyen döntést, egy olyan eseményről, aminek a szervezése több hónapig tart, rengeteg áldozattal jár.

A Gój motorosok márcus 9-én döntöttek úgy, hogy elhalasztják szokásos, március 15-i motoros felvonulásukat Budapest belvárosában. Ahogy írják, egy későbbi időpontban tervezik megtartani az összejövetelt.

A V-Strom Club Hungary által szervezett, szintén március 15-re eső Kokárda Kanyar elnevezésű szezonnyitó motorozást az utolsó pillanatig szerették volna megtartani, de végül szombaton, mindössze egy nappal a motorozás előtt azt is lemondták a szervezők. Ugyancsak lemondták a következő, április 4-re eső rendszeres VSCH találkozójukat az Andretti pizzériánál.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A budapesti Vasúttörténeti parkban április 17-re tervezett Oldtimer Show rendezői szintén az esemény későbbi időpontra helyezése mellett döntöttek vasárnap, így azok a családok, látogatók, akik érdeklődnek a régi járművek iránt, várhatóan június 12-14. között nézhetik meg a rendezvényt.

Március közepe már javában motoros szezon, az időjárás még egy picit hűvös, de egész hétvégén gyönyörűen sütött a nap. Az igazság az, hogy az utak is sokkal élvezhetőbbek úgy, hogy nincs az a hatalmas forgalom, amit az utóbbi időben tapasztalni lehetett.

via GIPHY

A motorosok többsége már elővette a járgányát, és a hétvégére sokan kisebb-nagyobb túrákat terveztek. Mivel a motoron az ember nincs közvetlen kapcsolatban másokkal, nem is olyan rossz ötlet a tömegközlekedés helyett is kétkerekűre ülni, ha már mindenképp menni kell valahova.

Ami nem utolsó szempont, a motorosoknak kedvez az is, hogy a világgazdasági helyzet miatt a benzin ára is folyamatosan csökken…

Azért hallgass a hivatalos utasításokra, és ha teheted, inkább ne menj sehova! Ha mégis muszáj – amíg lehet – menj motorral!

Ha van további információd lemondott vagy módosított időpontú renezvényekről, írd meg hozzászólásban, vagy küldd el e-mailben! Várjuk az ötleteket arra is, hogy ki hogy tervezi átvészelni a következő nehéz időszakot.

Nagyon remélem, hogy minél hamrabb túl leszünk ezen a nehéz helyzeten, és a nyári motoros rendezvényeket már zökkenőmentesen megtarthatják a szervezők. Addig is kitartást mindenkinek, vigyázzatok magatokra, és olvassátok a Csajokamotoron.hu-t, beszélgessetek a CsamClub.hu-n és vásároljatok csajos motoros termékeket a CsamShop.hu oldalon, az áruházban szereplő termékek vannak raktáron, így mindet azonnal szállítjuk!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük