HírekCsajokMotoros divat

Tisztán látni szakadó esőben is – Bukósisakra szerelhető plexitörlő – VIDEÓVAL!

wipey 01Aki nem csak ragyogó napsütésben, optimális időjárási viszonyok között motorozik, hanem munkába ingázik vagy épp hosszabb túrán vesz részt, nem válogathat a motorozáshoz ideális napok, illetve órák között. Ha menni kell, akkor menni kell.

Igen ám, de van egy olyan tényező, ami a legtöbb esetben rontja a komfortérzetedet és emellett a biztonságodat is veszélyeztetheti. Ez az eső. Amellett, hogy ilyenkor rommá ázik a ruhád, és körültekintőbben kell közlekedned szinte minden útfelülete, a bukósisakod szélvédőjére – plexijére – hullott esőcseppek nagymértékben csökkentik éleslátásod, és ezzel sokszor veszélyes helyzetbe sodorhat ez a vakegér üzemmód.

Persze, az esőben való motorozáshoz sok hasznos dolgot gyártanak már régóta. Így a bukósisak szélvédőjét vízlepergető réteggel vonják be, melynek köszönhetően a menetszél megszabadítja azt némi vízcseppmennyiségtől, de ez a megoldás sem tökéletes. Léteznek olyan motoros kesztyűk, melyek hüvelykujj részére kis gumicsíkot varrnak a gyártók, és alkalomadtán ezek segítségével törölheted tisztára a plexi felületét.

Utóbbi megoldás hátránya, hogy egy tisztára törlés alkalmával többször is kalimpálnod kell a szemed előtt, miközben az utat csak részlegesen látod és a kormányt is csak egy kézzel fogod. Ezek megint balesetveszélyes pillanatok, és mint tudjuk, ennyi idő alatt is történhet végzetes eset. Ha mégis le tudtad törölni a vizet, a művelet végére már újabb illetéktelenek kis cseppek ülnek a szemed előtt, és kezdheted elölről az egészet.

Egy, már készre fejlesztett elektromos szerkezet a fent leírt manőverektől és a korlátozott látási körülményektől is megóv egyszerre. Ez nem más, mint egy bukósisakra szerelhető „ablaktörlő”. Segítségével biztonságosabbá, komfortosabbá és élvezetesebbé teheted a motorozást még esőben is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kis szerkezet neve Wipey, mely nem más, mint egy kis elektromotorral szerelt mini ablaktörlő lapát, mely elemről működik, és szinte minden szélvédővel szerelt bukósisakra egy mozdulattal felszerelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük