CsajokTetkó a csajokon

Tetoválás a hason

tetovalas 84Sokszor eszembe jut, amikor a hasamon lévő fekete rózsákra nézek, hogy mi lesz azután, ha gyermeket akarok vállalni és megnő a pocakom…

Olyat is hallottam már ezzel kapcsolatban, amikor lebeszélték az ember lányát arról, amit szeretett volna, mondván, a delfinből a hasán bálna lesz… A nőknek bizony ezt is át kell gondolniuk, ha kifejezetten ragaszkodnak ahhoz, hogy a hasukra akarnak egy adott mintát. Akasha elmondta, hogy a bőrtípustól függ, lesznek-e maradandó változások a tetováláson szülés után.

− Hiába kezelik a nők mindenféle krémekkel a hasfelületüket, mielőtt elkezd nőni a pocakjuk, akkor is megrepedhet a bőrük. Az, hogy meglátszik-e a tetováláson, a repedés mértékétől függ. A minimális terhességi csíkok nem befolyásolják a varrott részt. Bár lehet, hogy néhány helyen ki kell javítani a mintát, ha például pár vonalból, de semmi satírból áll. Ott jobban megtörhet a kép a vonalaknál, ezért nagyobb korrekcióra van szükség.

− Meg szoktad kérdezni a női vendégeidet, hogy biztosak-e a döntésükben, már ha a hasukról van szó?

− Igen, mindig érdeklődöm a tetoválás előtt, hogy jól átgondolta-e az illető; nem fogja-e megbánni. Igaz, hogy ki lehet javítani a mintát, de az mégsem olyan lesz, mint az eredeti volt. Előfordulhat, hogy szélesíteni kell rajta, vagy olyan satírt beletenni, ami megváltoztatja a kép jellegét. Persze mindenki azt mondja erre, hogy „de, márpedig ő szeretné”… Ha viszont valakinek ez nagy kérdés, és zavarja a dolog, mert nem akarja, hogy megereszkedjen a tetoválása, akkor olyan helyre érdemes varratnia, ahol viszonylag feszes marad a bőr, mint például a hátra, a karok felső részére…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

− Ha végképp szörnyű lesz a minta szülés után, akkor el is tüntettetheti az újdonsült anyuci. Bár, hogy milyen sikerrel, azt nem tudom…

2010 legjobb hastetoválása

− Léteznek már olyan kozmetikai lézerek, amelyekkel szépen el lehet halványítani a mintát. Én még csak halványított tetoválást láttam, olyat nem, ami teljesen, hibátlanul eltűnt volna. Ez nekünk, tetoválóknak is jobb, mert a takarás lehetőségét megkönnyíti. A fekete felület takarása helyett egy világosszürkét mindjárt könnyebb varrni – nem szükséges nagyon sötétre vagy színesre készíteni az új mintát.

− Ha már az újra üttetésnél tartunk, találkoztam olyan tetováltakkal, akik meg voltak arról győződve, hogy pár éven belül „kötelező” a tetkó színeinek frissítése…

− Aki azt szeretné, hogy évtizedekig szép legyen a tetoválása, az egyáltalán ne napoztassa. Akkor a legszebb a minta, ha fehér bőrön van, és a színek rendkívül élénkek, mert nem szívja ki a nap. Nyilván a szervezet is dolgozik az ellen, hogy a bőrben maradjon a festék… De, ha még a nap erejének is kitesszük, akkor öt éven belül újra kell üttetni a tetkót. Ha pedig fehér is van a mintában, akkor egy-másfél évig bírja. Ajánlatos mindig a legnagyobb faktorszámú napvédő krémmel bekenni a felületet. Ez a minimum, amit megtehet az ember a tetoválásáért! Bár, ha van tetoválása, ha nincs az embernek, ez a napsugárzás már egyébként is veszélyes. Ugyanez vonatkozik a szoláriumra – el kell takarni a mintát, mert a fekete például kékes-zöldes árnyalatot fog felvenni.

− Mégis úgy látom, hogy alig vigyáznak a tetováltak a büszkeségükre. Miért van ez?

− Az a baj, hogy hiába tudják az emberek, mit kellene tenniük, mégsem óvják a tetoválásukat. Ha én befejezem a mintát, akkor még nincsen kész! Fennáll a gyulladás veszélye, ha például rögtön leveszik a fóliát, amint kilépnek a szalonból; nem mosnak kezet a krémezés előtt; nem tartják tisztán a felületet… Be kell tartani a kezelési útmutatást, és azután is vigyázni kell a tetovált képre!

 

Kíváncsian várjuk a kérdéseiteket, ötleteiteket, hogy milyen témáról szeretnétek itt olvasni a tetováláson belül!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük