MotorokMotorozás

Tegnap elindult az első motoros mentőtiszt lány a Cili motorral – VIDEÓVAL

Taracközi Anita motoros mentőtisztMég márciusban adtunk hírt róla, hogy hamarosan vizsgázik az első női motoros mentőtiszt, majd pár nap múlva lezárták az országot a COVID-19 koronavírus járvány miatt. Na de most már semmi nem állíthatja meg Andreát!Legyőzve az utóbbi hónapok akadályait tegnap végre hivatalosan is munkába állt Taracközi Andrea az első motoros mentőtiszt a Magyar Mentőmotor Alapítvány kötelékében, aki a gyengébbik nemet képviseli. Amikor telefonon hívtam, még működött a “zabszem effektus” ahogy ő nevezte a kezdeti izgalmat.

Andrea 8 éve, 21 évesen szerezte meg a nagymotoros jogosítványát, aktívan 5 éve motorozik. Először egy 1200-as Suzuki Bandittal, majd utóbbi időben egy Honda CBF1000-rel rója az utakat, amikor épp nem dolgozik.

Három évvel ezelőtt egy kéthetes olaszországi motoros túra után döntötte el, hogy beadja a jelentkezését a mentőmotorosokhoz. Úgy gondolta, ha az olasz mentalitást és az olasz útviszonyokat le tudta győzni, akkor megbirkózik egy mentőmotorral is.

Ehhez persze szükség volt az egészségügyi tapasztalatára is, ami szintén megvolt, hiszen 12 évet húzott le a Honvéd kórház sürgősségi osztályán. 2019-ben lett meg a mentőtiszti diplomája, de már akkor tudta, hogy mentőautón nem szeretne vonulni, így azonnal elkezdte a mentőmotoros képzést.

A koronavírus járvány kissé felforgatta az eredeti terveket. Sajnos a Honvéd kórházból el kellett jönnie, mert a vírus miatt nem engedték mentőzni. Végül a Safety Hungarynél elvégzett motoros és a mentőzéshez szükséges intubátoros vizsga letétele után ahelyett, hogy már márciusban motorral vonulhatott volna, a COVID-19 mintavételnél segített a koronavírus járvány alatt a Cili motorral

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tegnap azonban végre igazi bevetésre indulhatott Cilivel, akivel nagyon jó párost alkotnak. Búcsúzáskor nem tudtam eldönteni, hogy egy mentőtisztnek mi lenne a megfelelő jó kívánság az első munkanapra, így megállapodtunk abban, hogy legyen nyugalmas. Később pedig Andrea megosztja velünk az első tapasztalatokat.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük