HírekKultúraMotoros zene

Te milyen lejátszási listával készülsz a motoros túrákra?

Zenei lejátszási lista hosszú motoros túrához

Egy motoros kaland nem ugyanaz, ha nem szólnak a megszakítás nélküli dalok a legnagyobb hangerőn a füledben. Vagy te az a típus vagy, aki inkább a forgalmat hallgatja? Akkor ez a cikk nem neked szól!

Ha eddig azt hitted, hogy az úticél kiválasztása a legnehezebb feladat, próbálj meg összeállítani egy olyan lejátszási listát, amely elég dallamot tartalmaz az egész útra. Az Uswitch.com gépjármű-biztosítási szakértői beazonosították a legnépszerűbb úticélokat világszerte, és az utazásokhoz szükséges zeneszámok átlagos számát is meghatározták az út hossza alapján.

A dalok számát zenei műfajonként is eláruljuk, hogy a különböző zenei ízlésűek könnyebben összeállíthassák saját, személyre szabott lejátszási listájukat az országúti utazásukhoz.

A legnépszerűbb országúti utazások az Instagram szerint

A motor felpakolva, indulásra készen, a nagy kérdés már csak az: hová menjünk?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nem meglepő, hogy az Instagram hashtagek száma alapján a két legnépszerűbb útiszál az USA-ban található. A Route 66, a világ talán egyik legikonikusabb útvonala vezeti a listát valamivel több mint 1,9 millióval. Ezt követi a második helyen a Big Sur Coast Highway, amely a kaliforniai Big Sur régióban halad végig, 1,42 millió hashtaggel.

Tudod, mikor és miért épült a legendás 66-os út?

Szorosan a harmadik helyen az ausztráliai Great Ocean Road áll, alig több mint 1,4 millióval. Ez a festői szépség a Déli-óceánra néző sziklákat öleli át Victoria állam délnyugati részén.

A negyedik és ötödik helyen európai országutak állnak. Az írországi Wild Atlantic Way a világ egyik leghosszabb tengerparti útvonala, és több mint 1,3 millióan értenének egyet azzal, hogy ez csodás látvány. Ha inkább egy lenyűgöző nemzeti park hegyvidéki terepén motoroznl át, a walesi Snowdonia 882 141 fővel bekerült az első öt helyezett közé.

A lista hatodik helyét az Egyesült Államokban található Blue Ridge Parkway foglalja el, mintegy félmillió hashtaggel. Ez talán kontrasztot kínál az első ötben szereplőkkel szemben, hiszen lassú tempójú, pihentető kanyargást kínál az Appalache-fennsíkon keresztül.

A brazíliai Costa Verde a hetedik helyen, valamivel több mint 450 000 bejegyzéssel az első dél-amerikai utunkat biztosítja. Könnyen megérthető, hogy a tengerpartjairól, szépségéről és biológiai sokféleségéről híres ország miért népszerű az országúti kirándulók körében világszerte.

A nyolcadik helyet az Óceánia kontinensen található Új-Zélandon található Déli-sziget körútja foglalja el (374 310). Ez a 12 naposnak ajánlott körút a legfestőibb antipodai tájakon vezet keresztül, többek között a Déli-Alpok lábainál és a Mount Cook gleccseres tájain.

A kilencedik és tizedik helyezettek az Amerikai Egyesült Államokban vannak, ami azt jelenti, hogy a 10 legnépszerűbb út közül öt az Egyesült Államokban található. A San Franciscótól San Diegóig tartó Pacific Coast Highway 369 478-at tudhat magáénak, szemben a Valley of Fire Road 249 751-ével, amely Nevada északkeleti részét szeli át a szél által megformált vörös mészkő lenyűgöző vásznán.

Milyen lejátszási listák közül választhatsz?

Ha már eldöntöttük az útvonalat, a következő döntés: milyen zenét hallgassunk az út során? Ez érthető módon az út hosszától függ. Hosszabb utak esetén az instrumentális zeneszámok messze vezetnek, hiszen közel 10 órányi zene áll rendelkezésünkre, és több mint 200 zeneszámot tartalmaznak az átlagos zeneszámok.

A legnépszerűbb útvonalak az instagramozók szerint

Zenei lejátszási listák motoros túrához

A rockzene tökéletes választás a legfeljebb 6,6 órás utazásokhoz (hat óra és 36 perc, átlagosan 63 zeneszámmal), míg a klasszikus zene az 5,7 órás utazásokhoz (öt óra és 42 perc, átlagosan 74 zeneszámmal) a legmegfelelőbb. Ha egy kissé alternatív zenei műfajra vágyik, az 5,5 órás utazásokhoz (öt óra 30 perc és 91 dal) a játék lejátszási listát ajánljuk.

Ha a tánczene zerelmese, akár 4,8 órán át (négy óra 48 perc és 74 dal) is kibírja a vezetési időt. Vagy ha csak popklasszikusokat szeretne dübörögtetni, akkor akár 4,2 óra vezetési időre (négy óra 12 perc és 77 dal) is elegendő.

A hip-hop pontosan négy órányi utazást tesz lehetővé, átlagosan 70 dallal. A legrövidebb, 3,6 órás (három óra és 36 perc) utazásnál a karibi hangulat vagy egy R&B-session közül választhat, amely átlagosan 63 dalon keresztülviszi Önt.

Mely számok illenek a legjobban az egyes ikonikus utazásokhoz?

Az egyes műfajokhoz tartozó számok száma az adott országúti utazás hosszától függ, és attól, hogy milyen hosszú számokat szeretnél hallgatni vezetés közben.

Az Instagram hashtagek szerinti 10 legjobb útvonal közül a Route 66 áll az élen, ahol műfajonként a legtöbb zeneszámot találod az útvonal teljesítéséhez. Zenei ízléstől függően 660 instrumentális számtól 417 klasszikus dalig jelentős választékot hallgathatsz.

Mögötte a szintén az Egyesült Államokban található Pacific Coast Highway következik, ahol műfajonként a legtöbb zeneszámmal lehet teljesíteni ezt az ikonikus útvonalat. Itt 577 instrumentális dalt, 516 popdalt vagy akár 490 karibi dalt is meghallgathatsz az utazás során.

A South Island Circuit számos zeneszámot kínál, amelyeket hallgathatsz, miközben Új-Zéland hegyvidéki terepén motorozol. Az instrumentális, a pop, az R&B és a hip-hop több mint 400 zeneszámot kínál az utazáshoz, míg a többi műfajban legalább 300 darabot.

Ezután következik az írországi Wild Atlantic Highway, ahol a hangszeres és pop műfajok több mint 300 zeneszámot kínálnak az utazáshoz. Az első ötös listát az USA-beli Blue Ridge Parkway zárja, 218 instrumentális dallal, 195 popdalral és még 149 metal zeneszámmal.

A fennmaradó öt országút közül továbbra is az instrumentális és a popzene dominál a legtöbb számot tekintve, a klasszikus zene pedig továbbra is a listát támasztja alá a fennmaradó országutak esetében. A brazíliai Costa Verde 54 klasszikus és 86 instrumentális számot kínál, míg az ausztráliai Great Ocean Road 43 klasszikus és 67 instrumentális dalt.

A top 10-et a walesi Snowdonia zárja. A 32 instrumentális dal kivételével az összes többi műfaj 20 és 29 közötti számot kínál, hogy teljes legyen ez az ikonikus utazás.

Melyik lejátszási lista illik a legjobban az egyes ikonikus országutakhoz?

Ha az Instagram hashtagek szerinti legnépszerűbb útvonalakat nézzük, jelentős eltérések tapasztalhatók az ikonikus útvonalak teljesítéséhez szükséges időtartam miatt. A pole pozícióban lévő 66-os út esetében a zenei preferenciáktól függően több mint háromszor hallgathatsz instrumentális zenei lejátszási listákat, több mint hatszor tánczenét vagy majdnem kilencszer R&B-t.

Ezzel szemben a Big Sur Coast Highway és a Nagy Óceánút esetében nehezen tudna végighallgatni egy lejátszási listát bármely műfajból, mielőtt az út végére érne. A walesi Snowdonia esetében pedig még a kiválasztott lejátszási lista felét sem érné meg, mielőtt az út véget érne.

A Blue Ridge Parkway esetében minden instrumentális dalt egyszer hallgathatna meg néhány ismétléssel, szinte az összes játékot végig kétszer, vagy az R&B vagy karibi dalokat majdnem háromszor.

Az azonban, hogy melyik lejátszási lista a legmegfelelőbb az Ön számára, több különböző tényezőn múlik. Fontos a zenei preferencia, de az is, hogy szeretsz-e egy lejátszási listát ismétlések nélkül hallgatni, vagy örülsz-e annak, hogy ugyanazok a dalok újra és újra lejátszódnak az utazás során.

Melyek a legmegfelelőbb lejátszási listák ezekhez a híres országúti utazásokhoz?

Mint a legtöbb dolog az életben, ez is a személyes preferenciákon múlik. A legikonikusabb útvonalak némelyike olyan rövid, hogy függetlenül attól, hogy milyen lejátszási listát választunk, nem valószínű, hogy az utazás vége előtt teljesen végighallgatjuk. Ez azonban nem vonhat le a lenyűgöző tájak szépségéből.

A hosszabb, akár egy napnál is tovább tartó országúti utazások esetében adott, hogy ugyanazt a lejátszási listát többször is meg kell hallgatni az útvonal teljesítéséhez, vagy több, különböző műfajú lejátszási listát kell választani.

Bármi is legyen a személyes preferenciád, dugd a füledbe a fülhallgatót, tekerd fel a hangerőt, és élvezd az utazást!

 

[wpdiscuz-feedback id=”1mwk6wopb8″ question=”Te jártál már ezek közül valamelyik útvonalon? Akarsz mesélni róla? ” opened=”0″]Te jártál már ezek közül valamelyik útvonalon? Akarsz mesélni róla? [/wpdiscuz-feedback]

 

Címlapfotó

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük