fbpx
CsajokTetkó a csajokon

Tankcsapda – Tetoválj ki!

tankcsapda baj van albumAhogyan a koncertfelvételen Lukács Laci mondja, nem csak a nők (szebben fogalmazva), a pia és a drogok érdekelték őke a kezdetek kezdetén, hanem azért az élet nagy dolgai is…

A Tetoválj ki! című számuk dalszövegét többször olvasva, lassan úgy éreztem magam, mintha irodalomórán lennék és verset elemeznék…

Abban igaza volt Lukács Lacinak, hogy mélyebb dolgokról szól ez a szám, hiszen teljesen világvége hangulatom lett tőle. Olyan „minden minek, éppen hogy csak vagyok” érzések fojtogatják az ember lányát, miközben arra gondol, hogy éppen tetoválják.

Mintha maga az Élet tetováló gépe által ütötte mintákba gondolnánk bele, hiszen azokat sem lehet eltüntetni soha… Na jó, a tetoválást már el lehet tüntetni lézeres kezeléssel, de azért az apró hegek ott maradnak, akár az Életben…

Ez a szám a zenekar Baj van!! című albumán jelent meg 2002-ben. A korong abból a szempontból különleges, hogy a banda 1989-ben született dalait tartalmazza.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Anno, eredetileg 8 dalból állt a demó, viszont a Baj van!! még néggyel egészült ki. Ezek a számok is abban az időben keletkeztek, viszont az akkori kazettára nem kerültek fel.

Az együttes a 2002-es albumon nem változtatott semmit sem a dalok szövegein, szerkezetén. Sőt, a borító is megegyezik a régi fekete-fehérrel! A szövegeket Lukács Laci írta.

Még egy érdekesség: a Baj van!! demót 1993-ban is újra feljátszották, akkor viszont az I Want More című szám helyett, a Tetoválj ki! és a Terrorista szerepelt. A ’93-as alkotás is csak kazettán és korlátozott darabszámban jelent meg.

Gondolom, a Tankcsapda-rajongók közül sokan rendelkeznek ezekkel az eredeti relikviákkal…

Kicsit befordulós a Tetoválj ki!, de a jó kis „csapdás-rock hangzás” mégis fejrázásra és tombolásra készteti a rockereket.

Tetoválj ki, a bőröm alá mélyen szúrd a tűt,
Bélyegezz meg egy izzó késsel hogy vérezzek.
Az agyamba ültess elektródákat
A szívem ritmusát verje a gép.

Élő halott vagyok
Kezdeti organizmus
Mindent abbahagyok
Ennyi

Félelem, hatalom, tudás és erő él bennem
Az ösztönös önvédelem tart életben.
Tetoválj tovább és gyilkold a sejtjeimet
Oké oké oké minden rendben
Minden rendben

Leálltak az életfunkcióim,
Egy másik világ kapuját döngetem,
Lelépek, itt hagyom ezt végre
Visszajöhetnék ide is de minek
Minektankcsapda baj van

 

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x