EseményekHírekMotoros találkozó

Támogatod a ZÖLD fesztiválokat?

fesztival szemetIsmét eljött a fesztivál- és motoros találkozó szezon. A rock ‘n roll, sör, jó buli hívószavakon túl, ott a probléma, amire csak a rendezvény után döbbenünk rá – néha közben is -, mégpedig a sok-sok szemét, ami marad. A szervezők egyre többféle módon próbálják megelőzni, orvosolni ezt.

Sokszor tényleg már a több napos buli alatt látható, hogy a szeméttárolók roskadoznak, mellettük halomban áll mindenféle dolog, és persze vannak olyanok, akik útközben hajítják el a kólás dobozt, műanyag sörös korsókat, az evőeszközökről nem is beszélve.

Az önkéntesek száma, akik általában az ilyen fesztiválokon dolgoznak, nem elég, több és több ember kellene. De hogyan tudnak a szervezők segíteni a helyzeten?

A Sziget2017 fesztivál honlapján találtam nagyon jó ötleteket ezzel kapcsolatban. Íme néhány:

  •  Az árusoktól papírzacskóban lehet vásárolni, és a műanyag evőeszközök helyett fából készülteket kapnak a vevők, valamint a tányérok papírból készülnek.
  •  A szelektív hulladékgyűjtésre nagy hangsúlyt fektetnek: idén 100 db gyűjtőhely lesz, továbbá 100 db csikkgyűjtő és 500 db hagyományos szemétgyűjtő.
  •  Természetesen, hogy jobban ösztönözzék a szervezők a tömeget, ajándékot is lehet szerezni. Mégpedig így: aki szelektíven gyűjti a szemetet és használja a #szigetrecycling hashtaget, és a merchandising bónokat, kitűzőket, Sziget-almát kaphat ajándékba.
  •  A helyszínen 3 Sziget Recycling vár mindenkit, ahol ALU/PET-, elektronikai hulladék és elemek gyűjtésére lesz lehetőség.

Mindezek mellett a legfontosabb igazából csak egy dolog: az odafigyelés. Ha figyelünk egymásra és a környezetünkre, ha nem dobjuk el a szemetet lépten-nyomon, hanem odamegyünk a 10 m-re lévő szemeteshez, már tettünk valamit…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Forrás: www.sziget.hu

Fotó: Pink Zebra

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük