HírekMotorokMotorozás

Stabilan kezdte a HUMDA által támogatott Sebestyén Peti a világbajnokságot Assenben

HUMDA tehetségkutató rendszer1986 óta megszakítás nélkül látják vendégül a száguldó cirkuszt és további rangos szériákat. A közelmúlt eredményeire is büszkék lehettek hazánk autó-motorsport kedvelői; magyarok százezrei szurkoltak Baumgartner Zsolt történelmi Forma–1-es pontszerzésének; Talmácsi Gábornak, amikor szoros csatában elhódította a gyorsasági-motoros világbajnoki címet; illetve legutóbb Michelisz Norbertnek, aki két évvel ezelőtt egy rendkívül fordulatos szezonzárón lett a túraautózás világkupa győztese.

– Ezekre a sikerekre támaszkodva igyekszünk megtalálni a jövő autó- és motorversenyzőit, Talmácsi Gábor és Michelisz Norbert méltó utódait. Ezt egy olyan innovatív, folyamatosan fejlesztett, finomított kiválasztási rendszer segítségével tudjuk elérni, amely mérhető, objektív adatokkal mutatja meg, hogy ki a legrátermettebb, legtehetségesebb. Azért fontos, hogy alapos munkát végezzünk, mert az autó- és motorsport jellegéből adódóan csak kevés versenyzőt van értelme támogatni, de nekik jelentős segítséget kell adni, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érhessenek el. Az Ügynökség közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében, tavasszal egy teljes média-mixet lefedő kampányt is indítottak a témában. Motoros közlekedésbiztonsági napot is rendezett június végén a HUMDA a Hungaroringen. Hosszú távon a multimobilitás is egyre nagyobb hangsúlyt kap a HUMDA működésében. A kevésbé környezetszennyező, zöldebb közlekedési eszközök minél szélesebb körű használata, a modernebb járműállomány és a fenntarthatóság is sarkalatos kérdés – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A legjobb nemzetközi példák elemzésével és a sportág hazai szakértőinek bevonásával kialakított támogatási rendszer alapelve, hogy a legtehetségesebb versenyzők transzparens és mérhető elbírálási szempontok alapján kerüljenek kiválasztásra. Az eredmények mellett többek között a vezetéstechnikát, valamint a fizikai- és mentális alkalmasságot is értékelik a szakemberek.

Sebestyén Peti

A HUMDA a legmodernebb vizsgálati és teljesítmény-elemzési módszerek alkalmazásával dönti el, hogy kik kaphatnak támogatást. A tehetségek felmérése egy holisztikusan kialakított, többlépcsős programban történik.

– Az autóversenyzés rendkívüli népszerű, azonban a sportág versenyszerű űzése jelentős anyagi ráfordítást igényel, így csak keveseknek adatik meg, hogy felálljanak egy rangos bajnokság futamán a rajtrácsra. A saját autóversenyzői karrierem sem egyből egy versenyautó volánja mögül indult, a szimulátoros eredményeimnek köszönhetően kaptam lehetőséget arra, hogy igazi versenypályán vezethessek. Úgy gondolom, hogy napjainkban a technológia nagy léptékű fejlődése miatt könnyebben lehet bejárni akár az én fejlődési utamat is. Egyre több tehetséges fiatal felkutatására, majd későbbi felkarolására nyílik lehetőség a HUMDA újonnan létrehozott támogatási rendszer, valamint a tehetségkutató szimulátoros bajnokságok jóvoltából – emelte ki Michelisz Norbert túraautó-világkupa győztes autóversenyző, a HUMDA Zrt. igazgatósági tagja.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2023-tól 10 évig lesznek MotoGP futamok Magyarországon

– Nemrég jelentettük be, hogy a HUMDA közreműködésével folytatja pályafutását Sebestyén Peti, aki az együttműködés eredményeként a Supersport-világbajnokság legjobb csapatánál versenyezhet az év hátralévő részében. Személyében meg is találtuk az első versenyzőt, aki a HUMDA bizalmát élvezheti. Bízunk benne, hogy az új rendszernek köszönhetően hamarosan tovább bővül a kör és sikerül felkutatni olyan tehetségeket, akik majd hazai közönség előtt gurulhatnak ki a hajdúnánási versenypályára – fűzte hozzá Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző, a HUMDA Zrt. igazgatósági tagja.

A program első pályázati időszaka várhatóan 2021 őszén indul és már kezdő szinttől nyitott lesz minden autó- és motorsport szakág versenyzője számára.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük