HírekKultúraMotoros zene

Szöveges videót készített motoros dalához az Imperium projekt

Imperium projectAz Imperium projektnek indult 2018 ban, három régi zenésztárs alapitotta. Annak idején többen is motoroztak a zenekarból, de mára már csak egy tag űzi ezt a hobbit. Innen is jön az indíttatás, hogy motoros dalt írtak.

Az Imerium projektről

Ispán András basszusgitáros – zeneszerző – hangmérnök (Ex Deák Bill Gyula Blues Band, Divlje Jagode Jugoszláv metál legenda, Ex Ámok), Ruszity Vladimir szólógitáros – zeneszerző hangmérnök (Ex Nevergreen, Ex Ámok) és Matlary Miklós (Nevergreen) alkapították 2018-ban az Imperium nevű projektet, ami a fenti zenekarok mellett másféle stilusokat is magába foglal. Ebben találhatóak Doom, Heavy metal, hard rock, power metal, Gothic, elemek, és ez lett az Imperium, amit global metalnak is nevezhetnénk.

Az eredeti tagokhoz társult Kovács Nemes Andor, művésznevén Dr. Jekyll énekes, szövegiró, aki a mai magyar rock egyik legjobb torka. Előtte a Firkin zenekarban énekelt, de tagja más projekteknek is (pl. Mind sold out). Az élet úgy hozta, hogy a projekthez rengeteg vendégzenész is csatlakozott. Már az első klipnél a Titkos Háborúnál Galambos Zsolt (ex Wisdom) szólózott hatalmasat. A következő klip egy Kalapács feldolgozás volt, a Nem az ami megöl dal, ahol Lukács Attila – Ricsi szólózott nagyon karakterisztikusat.

A következő dalból szöveges videó készült, ez lett a zenekar egyik kedvenc dala, A Holtak nevében, itt Szijártó Zsolti (Kárpátia, Mobilmánia) szólózott kiválóat. A következő klip a Szerelem árnyéka lett. Klasszikus klip, melyben az állandó szólógitáros Vlado szólózott egy klasszikus dallamos metal szólót. Ebböl azóta készitettek egy új klip változatot, ami a klipben szereplő lányokra lett kihegyezve, így kissé rendhagyó lett.

Ezt a klipet közvetlenül a nagylemez megjelenése előtt fogják feltenni a youtubera. A nagylemez már kész, már csak az utolsó simitások vannak hátra a keverésben. Egy modern, erőteljes hangzásra törekedtek a tagok. Számos vendégzenész játszik a lemezen a már emlitetteken kivül, mint Kovács Gábor a Wisdombol a Még áll a torony szerzeményben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Imperium project

Ugyanitt a második gitárszólót Katja Plaster hozza szlovéniábol – az egyetlen női gitáros a projektben – és részt vesznek a dalokban más szólógitárosok is, mint pl. Szasa Fris kitünő szólógitáros a szerbiai Pero Defformero zenakarbol. Ő az új szöveges videón az Országút az égre dalban, amihez a projekt grafikusa, Baráth Attila egy animációt készitett.

Az új lemezen lesznek még más vendég zenészek is, mint pl. Marcell Roncsák (Kurta Kocsma, Sin Seekas, Mind sold out), valamint nem kizárt további meglepetés vendégek felbukkanása sem. Mivel Matlary Miklós Rudán Joe-val is együtt működik pár dal erejéig az utóbbi években (Küldj le egy angyalt, Egy új világ reggelén), lehet hogy egyszer felkérik Joet, hogy tisztelje meg a társaságot egy duettel Dr. Jekyllel valamelyik dalban.

A motoros dal: Országút az égre

Az új dal, az Országút az égre. Tipikus motoros himnusz, kicsit tisztelgés a Judas Priest felé is. Mindannyian nagy motoros rajongók a projekt zenészei, motoroztak is páran, de már csak egy tagnak van motorja. Szeretik a choppereket, és nézték anno az Orange County Choppers műsort Paul Teutul seniorral. Ennek a műsornak az egyik részében jelent meg a Dragon Bike, egy custom chopper, ami egy kinai rendelés volt, és a rendelő kivánsága szerint a chopper egy sárkányt formáz meg.

Rögtön szembetünő volt a hasonlóság a Dragon Bike chopper és a Judas Priest Painkiller boritóján lévő motor közt. Az igazi motor a Dragon Bike megtetszett a tagoknak, belelátták a motoros élet misztikumát, és ez ihlette meg a tagokat erre a dalra mind zeneileg, mind szövegileg.

Engedélyt kértek az Orange County Choppers cégtöl a motorkerékpár fotójának felhasználására, és az engedélyt Jim Kerr az OCC műhelyvezetője meg is adta, mivel ők is nagy rock metal rajongók. Mikor meglátta a Dragon Bike-ról készült grafikát, csak annyit irt vissza: Awesome!

Mivel az OCC amerika cég, magátol értetődött, hogy felveszik a dalt angolul is, magyarul is. Az angol változattal az Orange County Choppers munkája előtt tisztelegnek. Az angol változat szövegét Dr. Jekyll irta, a cime Highway to Heaven.

A nagylemezt mindenképpen még e tavasszal szeretnék megjelentetni, és minél több nyári fesztiválon bemutatni. Hogy aztán a projekt átalakul-e zenekarrá, az a közönségtöl függ. Mert a közönség továbbra is a legfontosabb. Az Imperium alap felállása: Dr. Jekyll – ének, Ispán András – basszusgitár, Vladimir Ruszity – szóló gitár, Marko Dulic – dobok. Matláry Miklós – billentyűs hangszerek.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük