CsajokTetkó a csajokon

Szóval, mi a baj a fekete hennával?!

Black hennaAhogyan régebben már írtunk róla, a fekete henna festék sok esetben okozott maradandó károsodást a bőrön. Égési sebekké váló hólyagos elváltozások – nincs is ennél borzasztóbb! De vajon miért okozhat ilyen károkat a fekete henna?

A hennafestés nagyon népszerű manapság, mert nem csak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szép élményeket okozhat egy-egy minta, s maga a folyamat. Főleg, ha külföldre mennek nyaralni, így nyáron a családok, előszeretettel használják emlék gyanánt a hennát.

De, mint olvashattunk már róla, sokszor vált rémálommá emiatt a kikapcsolódás, mert a múzeumlátogatás és a strand helyett, a kórházban kötöttek ki a delikvensek.

Ezért elterjedt, hogy a fekete henna veszélyes. Ami igaz is! A normál henna ugyebár barna színű, nem fekete és nem okoz hólyagokat, sebeket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hennához adott, úgynevezett PPD nevezetű színező anyagot, ami a Para-Phenylenediamine vegyület rövidítése, hajfestékekhez is használják a fekete szín elérése miatt. Ezért, az ilyen festékeknél főként ajánlott az allergia-teszt elvégzése, mert ugyebár {tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…a PPD okozhat viszketést, bőrpírt, bőrgyulladást, az égéshez hasonló sebeket, hegesedést{/tweetme} Sőt, az anyag rákkeltő hatását is kimutatták.

Tehát, ha sötét színű hennát szeretnél a bőrödre, akkor a szép sötétbarna szín eléréséhez ajánlott a teafaolaj hozzáadása a pasztához.

Festettél már fekete hennát a bőrödre?

Forrás: henna.hu
Fotók: Pinterest

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük