HírekMotor felszerelésMotorok

Színes gumi, gyümölcsíz nélkül

szines gumi4Még mielőtt valaki azt hinné, hogy eltévedt az internet böngészése közben, gyorsan szólunk, hogy jó helyen jár. Ez itt a CSAM, és továbbra is motorokról lesz szó, és nem rejtett szextárgy hirdetések kúsznak be ilyen formán az olvasnivalóba. Nem különféle ízesített, vagy mesefigurákat különböző színek kíséretében megformázó óvszerekről lesz szó, hanem motorgumikról. Óvó szerepük ezeknek is vitathatatlan, de némi trükkel megjelenésüket is nem mindennapivá, egyedivé lehet varázsolni, és az óvszerekkel ellentétben nem csak a hálószoba négy fala között, hanem az utakon is okozhatunk izgalmakat az új megjelenéssel.

Egy kis cég, a Tire Penz kimondottan olyan, filctoll formátumú festőceruzát dobott piacra, mellyel a korábban már megszokott gumi dekorációk mellett egészen más hatások is elérhetők. Biztosan sokan pingálták ki régebben gumik oldalfalán a feliratokat, rajzoltak csíkot a peremére, vagy régimódi stílusban az egész oldalfalát befestették, így érve el egyedi megjelenést. A Tire Penz egy kimondottan gumi felületre való festékkel dolgozik, mely nem sérül használat közben és felhordása gyerekjáték.

Egy rövid videón ismerhetjük meg a roppant egyszerű technikát, mellyel ez a festék felvihető a felületre. A megtisztított, lemosott gumit a festendő felületen gyenge drótkefével érdemes tovább tisztítani, majd zsírtalanító szerrel (pl. alkohol) elérni a festésre kész felületet. Ezután a festéket a lakkfilcekhez hasonlóan jól fel kell rázni, és kezdődhet is az átalakulás.

A leghatásosabb a futófelületen található vízelvezető minták, barázdák kifestése. Ha nem csak a parkolóban áll a motor, hanem mozgásban van, akkor a gumi az adott színben pompázik, ami eléggé meglepő, és nem megszokott látvány a forgalomban.

Aki már tényleg nem tud magával és a motorjával mit kezdeni, annak jó kis móka lehet a 20-30 dolláros csomagokban kapható készlet. Minden motoros bizonyos értelemben feltűnési viszketegségben szenved, melynek egyfajta megnyilvánulása bizonyára ezeknek a színesre festett gumiknak az elterjedése lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A tíz különböző színben kapható Tire Penz tollak rendelhetők olyan szettekben is, melyekben kis drótkefe, és zsírtalanító anyag is található, így utóbbi esetben azzal sem kell bajlódnia a motoros dekoratőrnek, hogy beszerezzen minden szükséges eszközt a művelethez. Természetesen nem csak egy-egy színnel lehet kipingálni a gumikat, hanem lehet variálni őket, és egy gumin akár több szín is feltűnhet. A lehetőségek szinte korlátlanok, maximum a jó ízlés szabhat csak határt annak, hogy a sok papagájgumi riogassa a jónépet az utakon.szines gumi1szines gumi2szines gumi3szines gumi5szines gumi6

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük