Hírek

Szerdától CsaM sátor Alsóörsön

2013 HD Open Road Fest Uriah Heep 2

 

Szerdán reggel útra kelünk, és a hét hátralévő részét Alsóörsön, a 14. Harley-Davidson Open Road Festen töltjük a Csajokamotoron.hu rózsaszín sátrában. Gyere el te is, és oszd meg, hogy találkoztunk, megéri!

Idén két legendás brit zenekar, a Ten Years After és az Uriah Heep teszi tiszteletét a fesztviálon. A Ten Years After június 6-án este 10-től lép fel a Nagyszínpadon, míg az Uriah Heep 8-án áll a közönség elé.

A Ten Years After tagjai, nemrég elhunyt legendás alapítójukra, Alvin Lee-re emlékeznek a koncerten. Az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárbandája jelenlegi felállásában már korábban elígérkezett a szervezőknek, és a szörnyű tragédia ellenére színpadra áll a Harley Fesztiválon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Alvin Lee blues zenész 68 éves korában hunyt el egy rutin műtét utáni váratlan szövődmény következtében. A legenda ugyan már 2003-ban elhagyta a Ten Years Aftert, de még a mai napig is az ő nevéhez kötik az együttest, így nem csoda, hogy akik tudtak a csapat fellépéséről az idei fesztiválon, aggódva telefonáltak, hogy akkor most mi lesz, így miként jön a sztárbanda Alsóörsre.

Az angol blues-rock formáció, a Ten Years After a ’60-as évek végén, illetve a ’70-es évek elején élte fénykorát. A csapat a windsori fesztiválon mutatkozott be a nagyközönség előtt, majd állandó fellépő lett a londoni Marquee klubnak.

Az 1968-as Undead meghozta számukra a világsikert és az Im Going Home felkerült a slágerlistákra. Két erős lemezzel (Stonehenge-1969, Ssssssh-1969) és egy kirobbanó Woodstocki fellépéssel tovább erősítették pozíciójukat. Az ünneplésből kijutott az egy évvel későbbi Wight szigeti fellépésen is.

1973-ban a tagok szólómunkákba kezdtek, majd 1977-ben Alvin létrehozta a Ten Years Latert Tom Compton dobossal és Mick Hawksworth basszusgitárossal, majd 1983-ban összeállt az eredeti tagság néhány koncertre, és a ’80-as évek végén folytatták a közös munkát.

2003-ban Alvin Lee végleg elhagyta a bandát, és a Ten Years After őstagjai a huszonéves Joe Gooch személyében találták meg utódját, akivel a mai napig együtt zenélnek.

A jelenlegi felállás a következő: Leo Lyons – basszusgitár (1966–1974, 1983, 1988–), Chick Churchill – billentyűs hangszerek (1966–1974, 1983, 1988–), Ric Lee – dob (1966–1974, 1983, 1988–) és Joe Gooch – gitár, ének (2003–).

A szintén brit zenekar, az Uriah Heep alapító zenésze, Mick Box viszont igencsak forró hangulatú bulit ígér a rajongóknak és nagyon kellemes emlékeket őriz magyarországi koncertjeikről, így örülnek az alsóőrsi fellépésnek.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezen a Fesztiválon lépünk fel, ráadásul még a Harley-kat is imádjuk. Sőt, Bernie Shaw-nak van egy 1998-as Road Kingje, és a korábbi fellépéseinken volt olyan szerencsénk, hogy kipróbálhattunk pár modellt Attila segítségével. Köszönjük a meghívást, örömmel jövünk ismét Magyarországra, ahol imádják a rockzenét. Azt mindenképpen megígérhetem, hogy az időjárástól függetlenül igencsak forró lesz a hangulat a koncertünkön, ahol a közönség újra élőben hallhatja legnagyobb slágereinket” – jelentette ki Mick Box.

Ennek jellegzetessége a billentyűs hangszerek (elsősorban a Hammond-orgona) és a vokálok kihangsúlyozása. Ezek a korai időkben David Byron operaszerű énekhangjával társultak.

Az együttes, Charles Dickens Copperfield Dávid című regényének egyik kitalált szereplője után kapta a nevét. Angol nyelvterületen kultuszzenekarrá váltak, ahol a Demons and Wizards és a Return to Fantasy albumok bizonyultak a legsikeresebbnek.

Népszerűségük csúcsán, az 1970-es években születtek legnagyobb hatású és legklasszikusabb albumaik. Közkedveltségük az 1980-as években  csökkent, de Európában és Japánban a későbbiekben is meg tudták tölteni a stadionokat. Németországban különösen népszerű volt a Lady in Black című slágerük – 13 hétig volt listavezető. 

Legutóbbi albumuk 2011 áprilisában jelent meg Into the Wild címmel, világszerte pedig több mint 30 millió albumot adtak el.

Jelenlegi felállás: Mick Box – szólógitár/ének (1969–), Russell Gilbrook – dob (2007–), Trevor Bolder – basszusgitár/ének (1976–1981, 1983–), Bernie Shaw – ének (1986–), Phil Lanzon – billentyűk/ének (1986–).

Sztárfellépőkből tehát nem lesz hiány a fesztiválon, hiszen ezek az együttesek ugyanolyan kultikusnak számítanak a zenében, mint az idén 110 éves Harley-Davidson az utakon.

A 14. Harley-Davidson Open Road Festen ismét találkozhatsz a Csajokamotoron.hu rózsaszín sátrával, ahol a korábbi évekhez hasonlóan megvásárolhatod webáruházunk termékeit.

Azoknak a látogatóink, akik a fesztiválon fényképet készítenek a sátrunk előtt magukról és megosztják azt a Facebookon, bejelölve a képen a Csajokamotoron.hu Facebook oldalát, értékes ajándék csomagot küldünk.

 

2013 HD Open Road Fest teen years after lee2013 HD Open Road Fest teen years after12013 HD Open Road Fest teen years after22013 HD Open Road Fest Uriah Heep 32013 HD Open Road Fest Uriah Heep 42013 HD Open Road Fest Uriah Heep 52013 HD Open Road Fest Uriah Heep 6

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük