Hírek

Szerdától betiltották a motorozást Kabulban

kabul motorcycleA kabuli hatóságok szerdától betiltották a motorkerékpárokat és robogókat az afgán fővárosban annak érdekében, hogy ezzel is korlátozzák a bűnözés elharapódzását, amelyek sok esetben kétkerekű támadókhoz köthetők.

A tilalmat, amely szerdán lépett hatályba, az után vezették be, hogy fegyveres férfiak sorozatosan követtek el támadásokat motorkerékpárokon. Azok a motoros futárok, akik a koronavírus miatti lezárások alatt folyamatosan dolgoznak Kabulban is, mentességet élveznek.

“A városban elkövetett bűncselekmények többségét, beleértve a célzott gyilkosságokat és egyéb bűncselekményeket, motorkerékpárokkal hajtják végre” – mondta Tariq Arian a belügyminisztérium szóvivője az AFP-nek. “Ezért úgy döntöttünk, hogy megtiltjuk a motorkerékpárok használatát Kabul városában és környékén.”

Anonimitás feltételével beszélt egy biztonsági tisztviselő az AFP-nek arról, hogy a tálibok egyre több kormányzati tisztviselőt céloznak meg. „Minden cserbenhagyásos gázolást motorkerékpárral követnek el,” – mondta a tisztviselő, megjegyezve, hogy a motorkerékpárokkal és robogókkal elkövetett utcai rablások száma is növekszik a városban.

A hónap elején Ashraf Ghani elnök két testőrét motorkerékpárral közlekedő fegyveres férfiak támadták és gyilkolták meg hivatalos források szerint. A motorkerékpár-tilalmat Afganisztán más részein is bevezették, de ez az első alkalom, hogy erre a fővárosban is sor került.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Javította a biztonságot más tartományokban is így javítani fogja a biztonságot Kabulban is” – mondta a tisztviselő.

A rendőri erőket lefoglalja a tálibok elleni küzdelem, mivel a szegénység és a munkanélküliség rohamosan növekszik a városban.  Az utóbbi időben a koronavírus okozta különleges helyzet tovább rontotta Kabul biztonsági helyzetét, rendszeresek az autópálya-lövöldözések, az autólopások, valamint a telefonok és pénztárcák elrablása is általánossá vált.

A motorkerékpárok és a robogók Kabulban népszerűek: az emberek ezeket a közlekedési eszközöket használják a város hírhedt forgalmának enyhítésére, amely gyakran órákig tartó dugókat is jelenthet.

 

Forrás: The Defense Post, Foto: 123rf

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük