EseményekHírekMotorkiállítás

Szemtől szemben az „Őrült emberrel”: közönségtalálkozó Erdős Csabával

erdős csaba 20Igen. Nagybetűvel. Őrült. A szó jó értelmében véve Erdős Csabát sokan csak így emlegetik. Saját szemszögéből nézve persze teljesen normális dolgokat művel, de még azok számára is őrületes, amit csinál, akik jól ismerik. Akik pedig alig, vagy egyáltalán nem ismerik, joggal illetik az „Őrült ember” jelzővel.

Munkássága sokszor az átlagember számára felfoghatatlan dolgokban nyilvánul meg. Ideje nagy részét gépeinek technikai fejlesztése és önmaga fizikai és szellemi teljesítmények fokozása teszi ki.

Erdős Csaba összeforrt a hazai stunt riding jelenséggel, és ünnepelt bajnoka a gyorsulási versenyeknek, így többszörös dragbike, dragster és stunt riding bajnok és ezekben a kategóriákban világrekorderi címekre is szert tett. Motoros és motorépítői körökben ugyanúgy ismert, mint a küzdősportok űzőinek, illetve a filmes kaszkadőrök világában.

Eddig sokan csak egy-egy motoros, quad-os bemutató megtekintésének erejéig kóstolhattak bele abba a világba, amiről az ő élete szól. Az utóbbi években Csaba komoly eredményeket ért el autós gyorsulási, úgynevezett dragster versenyeken is.

Versenyzői múltja során a dragbike kategóriában is tarolt, de egy gyerekkori álmát valóra váltva, a saját maga által épített dragster pilótájaként is kimagasló eredményeket ért el, ebben a hazánkban még nem annyira ismert technikai sportágban. Csaba gépe magáénak tudhatja a Közép Európa leggyorsabb dragstere címet és építőjével a pilótafülkéjében 28 pályarekordot és 37 idő- és sebességi rekordot ért el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

erdős csaba 14

2014. november 10-20. között az Allee bevásárlóközpontban minden érdeklődő megtekintheti az ott kiállított, nem mindennapi dragstert. November 15-én 13:00-kor Csaba az egyik fő szponzora által szervezett közönségtalálkozó keretében beszélt munkásságáról, és azokról a technikai részletekről és élményekről, amik a drag versenyzéssel kapcsolatosak.

Ezen az eseményen mindenki közelebb kerülhetett hozzá, és ő lelkesen válaszolt a felmerült kérdésekre. Hadnagy Józsi, a gyorsulási versenyek közismert szakkommentátora és házigazdája még több kérdéssel bombázta Csabát, aki azokra válaszolva sok érdekes részletet elárult a mellettük nyugvó bestiáról.

erdős csaba 17A jelenlévők megtudhatták többek között, hogy a 9500 cm3-es, 2240 lóerős dragster másodpercenként 1 litert fogyaszt a 3600 forintos üzemanyagból, hogy második fokozatban 403 km/h a végsebessége, hogy a 100 km/óra sebességet 0,8 másodperc, a 200 km/óra sebességet 3 másodperc alatt éri el, és a negyed mérföldet (402 méter) 7,1 másodperc alatt teszi meg, és ilyenkor a célban 303 km/óra a sebessége.

A félelmetes sebesség elérése közben a dragster vezetőjére 3,5 G-s nehézségi gyorsulás hat, ezért is fontos a kiváló fizikai erőnlét, melyben Csaba szintén élen jár. Folyamatosan karbantartja testét, odafigyel a táplálkozásra, rendszeresen sportol és feszegeti saját fizikai határait is. A megdöbbentő technikai adatokat sokan fel sem tudják fogni igazán. Ez egy teljesen más világ az utca autósa, de még az egyéb autósportban jártas emberek számára is.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük