fbpx
HírekEseményekMotorverseny

Szaud-Arábiában folytatódik a Dakar 2022-ben

“2022-ben a Dakar Rallyval közös utunk tovább folytatódik, és még magasabbra jutunk.”

Mondta Őfelsége Abdulaziz bin Turki Al-Faisal herceg Sportminiszter és a Szaúd-arábiai Olimpiai Bizottság elnöke.

“Nagy örömömre szolgál, hogy immár harmadik éve üdvözölhetem Önöket a motorsport nemzetében és a Dakar-rali otthonában, a Szaúd-Arábiai Királyságban.

A vezetésünk útmutatása és bizalma, valamint a koronahercegünk, Őfelsége Mohammed Bin Salman Bin Abdulaziz Al Saud herceg korlátlan támogatása révén a sportág jelentős növekedést ért el a Királyságban. A sport a Királyság 2030-as jövőképének egyik fő pillérét képezi, és ambícióink továbbra is szárnyalnak, és a növekvő gazdaságot táplálják.

Továbbra is szeretett országunkban üdvözöljük a világot, és világszínvonalú eseményeket szervezünk, de ami a legfontosabb, hogy egy egészséges és élénk társadalom megteremtésére összpontosítunk, amely inspirálja és ösztönzi polgárainkat, különösen a fiatalokat, hogy segítsük őket a helyi, regionális és nemzetközi szintű sporteredmények elérésében.

A sportok e kivételes korszakában a motorsportnak korántsem volt idegen a gyors ütemű fejlődés. A motorsport csúcsversenyei új otthonra találtak a Királyságban, a Dakar-ralitól kezdve a rali-világbajnokságon át a Formula E, az Extreme E és a közelgő FIA Formula-1 világbajnokságig.

2020-ban kezdődött az utunk a Dakar-ralival. Összefogtunk, hogy új fejezetet írjunk a motorsport világában. 2021-ben a sport erejében bíztunk, amikor világunk egy globális világjárvánnyal nézett szembe.

Győzedelmeskedtünk, és sikeresen megrendeztük a második Dakar-ralit a legmagasabb biztonsági normákat követve. És 2022-ben a Dakar Rallyval folytatódik az utunk, hogy újabb magasságokat érjünk el, lenyűgöző tájakat fedezzünk fel, próbára tegyük a világ legjobb versenyzőinek akaratát, összekapcsoljuk a világot nagylelkű és vendégszerető népünkkel, és bemutassuk kultúránkat, képességeinket és határtalan lehetőségeinket.

A Dakar Rally 2021-ben a szociális távolságtartás jegyében ismét a szaudi sivatagban lesz megtartva

A Dakar Rallyval együtt támogatni fogjuk a “Dakar Future”-t, az energia-átalakítási tervet, amely a rallye zöld innovációjának előmozdítására és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányul. A Dakar 2030-ra biztosítja, hogy minden versenyző teljes mértékben alternatív energiával működő, alacsony kibocsátású járművekkel versenyezzen.

Ez a terv tökéletesen illeszkedik a szaúdi zöld kezdeményezéshez, amelyet nemrégiben indított a koronahercegünk, növeli a tiszta energiára való támaszkodást, ellensúlyozza a fosszilis tüzelőanyagok hatását és küzd az éghajlatváltozás ellen.

2022 januárjában a Dakar-rali történetének új fejezetekezdődik Szaúd-Arábiában. A Királyságban mindenki nevében meghívjuk Önt, hogy látogasson el és tapasztalja meg országunk szépségét, ismerkedjen meg gazdag kultúránkkal és szerető népünkkel, és szurkoljon a világ legkiemelkedőbb versenyzőinek és versenyzőinek.

Együtt felejthetetlen emlékeket fogunk teremteni. Üdvözöljük a Dakar 2022-ben. Üdvözöljük Szaúd-Arábiában.”

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x