Hírek

Szaharai sztárparádé

bamako2009 1 4A Budapest – Bamako január 17-i rajtján negyvenöt ország színeit felvonultató mezőnyben 212 autó, 31 motor, 6 teherautó és 3 busz, valamint nemzetközi és magyar hírességek is rajthoz állnak, hogy próbára tegyék magukat a közel 10000 kilométeres sivatagi versenyen. Bud Spencer mikrobusszal, Fábry Sándor mentővel, Semmi Kis Tünde motorral rajtol a nagy afrikai futamon.

Az év szenzációja, hogy Budapestre várják Bud Spencert, aki egy magyar csapat tagjaként indul el Afrikába. A Bud Spencer Bamako Team már felkészült az útra. “A jármű készen áll. Az oltásainkat megkaptuk és a művész úr helyét is kialakítottuk a hátsó ülésen.” – nyilatkozta Szögi Csaba, a csapat kapitánya. A termetes olasz navigátornak bőven lesz helye a Volkswagen T4-ben. A rallysok nem csak egy teljes üléssort tartottak fenn neki, de még egy névtáblát is elhelyeztek az ülésen tiszteletük és hálájuk jeléül. “Most majd élőben láthatjuk, hogy igaziból milyen Piedone Afrikában” – tette hozzá tréfásan a 28 éves informatikus.

 

Az Esti Showder sztárja, Fábry Sándor mentőautóval indul a Szaharába. Ő lesz a mentő sofőrje. Az autó a rally végén egy szegénysorsú mauritán kisváros nemcsak első ambuláns kocsija, de egyetlen gépjárműve is lesz. Fábry is megkapta már a kötelező oltásait és izgatottan várja a január 17-i rajtot. “Mentőautóval a Szaharában. Egy Rejtő Jenő könyv címe is lehetne ez. Utunkat Rejtő emlékének ajánljuk.” – nyilatkozta a showman. A Charity March nevű segélyszervezet és az Afrikai Magyar Egyesület által szervezett akcióban még három másik Mercedes M307-es mentőautót juttatnak el a térségbe önkéntes sofőrök és navigátorok, akik vállalják a nem mindennapi kaland megpróbáltatásait.

A szelíd motorosként is ismert Buza Sándor ezúttal nem két keréken, hanem egy Hyudai H100-as kisbusz volánja mögött vág neki a 8 országon és két kontinensen áthaladó futamnak. “Semmitől nem félek és hihetetlen nagy várakozásokkal nézek a kaland elébe. Mindenre kiváncsi vágyok és már alig várom az indulást.” – nyilatkozta a műsorvezető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 620 külföldi és magyar induló között ott lesz Dammak Jázmin, a Miss Universe Hungary 2008, és Freire Szilvia, a Miss World Hungary idei nyertese is. Hazánkat a két királynő fogja képviselni a futam jótékonysági eseményein. A lányok egyébként a rally mezőnyével haladnak a Mali Köztársaság fővárosáig és ugyanazokkal a nehézségekkel kell megküzdeniük, mint bármelyik indulónak. A két szépségkirálynő már az év közepén megkezdte a felkészülést az embertpróbáló kihívásra. Szeptember közepén sikeresen teljesítették a Budapest-Bamako felkészítő futamát, a Budapest-Makót. “Már nagyon várom az utat. Imádom Afrikát.” – nyilatkozta Dammak Jázmin, aki gyermekkorát Mozambikban töltötte.

A 2005-ös Miss Hungary, Semmi-Kis Tünde is ringbe száll az idei Bamakon. Ő azonban sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét. Egy KTM motorkerékpár nyergében fogja átszelni a Szaharát. A hihetetlen erőt és energiát igénylő telejesítményben a veterán Dakar motoros, Perepatics Richárd lesz Tünde társa és mentora. “Tudom, hogy nehéz lesz. Minden nap edzek. Nagyon jó formában vagyok és úgy érzem, hogy maximálisan fel vagyok készülve” – nyilatkozta a szépségkirálynő, aki egyébként az egyetlen női motoros a mezőnyben.bamako2009 1 1bamako2009 1 14bamako2009 1 2

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük