CsajokHírekMotoros csajok

Száguldás a halálba – Jessi Combs utolsó útja

jessi combsl 01

Aki kísérti a sorsot, vagy veszélyes életet él, az sokszor hamarabb hagyja itt a földi létet, mint kellene. A közelmúltban sok motoros híresség haláláról adtunk hírt, és úgy látszik, sorban érkeznek információk arról, hogy épp kit talált meg a végzet.

Bár Jessi Combs szerette a motorokat és a motorozást, de fő szerelme a négy keréken száguldás volt, mely annyira jól ment neki, hogy a Föld leggyorsabb nője címet is megkapta. Az éltette, hogy saját határait feszegesse, hogy korábbi rekordjait túlszárnyalhassa. Sajnos, a legutóbbi próbálkozás Jessi számára végzetes volt, így ő már az égi pályákon száguldozik.

Augusztus 27-én, miközben rekordkísérletet hajtott végre egy 52 000 lóerős, sugárhajtású autóval, hatalmasat bukott. A 39 éves versenyző és televíziós személyiség az oregoni Alvord sivatagban lelte halálát. Ő tartotta a női mezőnyben a sebességrekordot, melyet még 2013-ban állított fel 636 kilométer óránkénti sebességgel.

Tavaly már egyszer megpróbálta a rekordot megdönteni, de a kísérlet közben technikai problémák merültek fel, így a csaknem 772 kilométer óránkénti tempót produkáló autót le kellett állítani.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

jessi combsl 02

Combs nem csak egyszerűen a leggyorsabb női autóversenyző volt, hanem elismert építő is, így járműveit is maga készítette, módosította. A járművek építésénél elengedhetetlen profi szintű hegesztés tudományát is elsajátította, így elmondhatjuk, hogy valódi mester volt ebben a szakmában is.

Televíziós műsorokban is rendre feltűnt, mint műsorvezető. Így láthattuk az Overhaulin’, az All Girls Garage és a Mythbusters című sorozatokban is. Indult off-road versenyeken is, így 2016-ban a King of Hammers eseményen az első női helyezést söpörte be a Baja 1000 futamokon.

jessi combsl 02

Jessi Combs lenyűgöző erőbedobással vett részt minden versenyen. Nem ismert kegyelmet, ha meg kellett tennie mindent a győzelemért, így a tökéletességre törekedet. Amit nőként elért, az a férfiközpontú motorsportban is figyelemreméltó, és sok nőnek példaként szolgálhat, így munkássága, emléke tovább élhet az őt követő nőkben.

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük