fbpx

Suzuki VIP Tréning a Hungaroringen

Csaba, a mi csoportunk oktatója rendkívül türelmesen magyarázta el minden körben, hogy mi volt jó abban, amit csináltam. Majd megkért, hogy menjek még egy kört, hogy még jobb legyen. Tanultam pszichológiát, úgyhogy tudom, hogy mennyire fontos a pozitív visszacsatolás. Jó volt, hogy egyszer sem mondta azt, hogy béna vagyok, vagy hogy szerinte inkább ne is motorozzak többet. Azért egy idő után gyanús lett, hogy mindig én maradtam legtovább a tanpályán.

Az első körben csak a hátsó fékkel kellett fékezni. Ennek a feladatnak a segítségével megérezhettük, hogy milyen hatékony a hátsó fék, mekkora féktávolság kell, ha csak ezt használjuk. Később ugyanezt gyakoroltuk csak az első fék használatával, többféle gyakorlattal. Bár azt gondolhatnánk, hogy mire az utolsó feladat következett, már mindent tudtunk a fékezésről, mégsem volt annyira egyszerű összerakni a kettőt, és a lehető legrövidebb fékúttal megállni a megadott helyen. Persze a végére mindenkinek sikerült. Legalábbis Csaba azt mondta, hogy jó volt.

 

Az időjárás gyönyörű volt egész nap, ami az aszfalton maximum második sebességet használva, protektoros bőrruhában és zárt sisakban kegyetlen… de az oktatók folyamatosan figyelmeztettek, hogy igyunk vizet, nehogy kiszáradjunk. Délutánra mindenki nagyon elfáradt, és mikor visszavehettem végre a saját farmeromat, minduntalan a Top Secret című film egyik idézete jutott eszembe: „…savanyúkáposzta van a bőrnadrágomban…”.

Még több kép a galériában!A Suzuki VIP Tréningen egyébként kakukktojásnak számítottam a Moto Guzzival. A többség ugyanis – talán nem furcsa – Suzukival volt. Ettől az évtől ugyanis a Magyar Suzuki Zrt. akciójának keretében minden új motokerékpárhoz jár egy ilyen vezetéstechnikai tréning. Illetve Erste Leasing finanszírozással vagy egyéni jelentkezőként bármilyen motorral részt vehetünk rajta.

A fékezéssel egyébként még nincs vége az oktatásnak. A motorozás csak ez után jön. A kurzusnak további két szintje van, ahol az elsajátított alapszintű tudás még tovább fejleszthető. A tanfolyam résztvevői pedig a finom ebéden, és a frissítő italokon kívül az oktatás elején a tananyag füzetét, a végén pedig oklevelet, és egy pólót is kapnak. A lányoknak pedig ebben az évben limitált darabszámú, rózsaszín póló jár.

Azoknak a motorosoknak, akik már voltak a Motoros Akadémia valamelyik képzésén, vagy eddig kicsit tartottak a pályamotorozástól, idén az akadémia trénerei segítenek gyakorolni a Hungarorng aszfaltján a motoros napokon. Legközelebb április 17-én és 22-én lehet majd zárt csoportban, az oktatók felügyeletével és segítségével motorozni a pályán. Reggel 9 és 11.35 között, háromszor 25 percet motorozhat bárki saját motorjával, teljes védőfelszerelésben. A részletekről érdeklődjetek a Motoros Akadémia honlapján.

Az elmúlt két évben annyi vezetéstechnikai tréningen vettem már részt, hogy a végén talán motorozni is megtanulok. Mindegyiken kaptam valami újat, ami a hasznomra vált. Az már biztos, hogy az elméleti tudáson és a rutinon kívül fontos, hogy a motorozásomat ne befolyásolja mások véleménye, vagy az, hogy hányan néznek, és szerintem azok mit gondolnak. Mindig csak a saját képességemnek és tudásomnak megfelelően, a számomra biztonságos tempóban motorozzak, hogy biztonságosan meg is állhassak.

suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 033suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 384suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 414suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 444suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 639suzuki vip traning 2009 04 08 racingbabes 656suzuki vip trening 090409 9966

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x