EseményekMotorverseny

SuperMoto OB – 2010. 4. forduló

supermoto ob 4 2010 07 1A magyar SuperMoto Országos Bajnokság negyedik fordulóját Dunajská Streda városában, azaz magyarosan Dunaszerdahelyen rendezték meg 2010. július 18-án, vasárnap.

Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, hiszen a hosszan tartó, szinte elviselhetetlen kánikula éppen vasárnapra hagyott alább, szinte tökéletes körülményeket teremtve a mezőnynek. Magyar részről a szokásos indulókkal találkozhattunk, azaz a Prestige kategóriában Kecskeméti Márk (#131) és Ónodi Benjámin (#85), illetve Open-ben az eddig legeredményesebb Bencsik Dániel (#62) húzta a gázt.

Nem volt könnyű dolguk, mert mindkét osztályban indultak komoly, nemzeti bajnokok is, hiszen a verseny egyben a szlovák nemzeti bajnokság állomásaként is szerepelt. A versenyzők között ott volt Jakub Smrz is, aki a MotoGP-ből illetve a SuperBike-ból is ismerős lehet. Nem ritka, hogy gyorsasági versenyzők supermoto-n is kipróbálják magukat, kíváncsian figyelte mindenki, hogy a cseh fiú mire lesz képes.

A dunaszerdahelyi aszfaltcsík alapvetően gokart versenyeknek ad otthont, de nem ez az első eset, hogy supermotosok veszik birtokba (pl. tavaly is volt itt OB) azt. Az összesen 1650m hosszú pálya vonalvezetése jó, a minősége kifogástalan, ám a 70%-ban aszfalt burkolatú felülete –a versenyzők szerint- ezennel némileg csúszósnak bizonyult.

Ez mindenképpen a technikásabb, tapasztaltabb pilótáknak kedvezett, ami meg is látszott az eredményeken. A pálya maga egyébként helyenként egész tempós, viszont annyira szűk, hogy az előzés kifejezetten nehéz feladat. Defenzív vezetéssel még a komoly tempófölényt is „könnyedén” vissza lehet fojtani. A jó rajthely tehát életbevágó jelentőségű Dunaszerdahelyen. A mezőnyre egyébként mindkét kategóriában két, egyenként 15 perc plusz két körös futam várt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

supermoto ob 4 2010 07 12

Prestige kategória

A kvalifikáción egy valami biztosan látszott: az osztrák bajnok Hanson Schruf verhetetlen lesz. Nagyon szép stílusban, óriásiakat döntve, nagyon gyorsan vette a kanyarokat, aminek eredményeként 1,5 másodpercet vert a másodikra. Utána egy hajszállal lemaradva jött Kecskeméti Márk a harmadik helyen, majd pár tizeddel még hátrébb a másik magyar, Ónodi Bánjamin következett. Az időeredmények ellenére kettőjük közül mégis Beni volt jobb helyzetben, hiszen így ő a pálya bal, míg Márk a jobb széléről vághatott neki az első balos visszafordítónak.

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük