fbpx

Külföldi Supermoto sikereink

A még esőt sejtető első Open futam Ónódi Beninek kétségbevonhatatlan rajt-cél győzelmet hozott. Bencsik Dani jó rajtot vett, és feljött a hatodik helyre, amit a futam végéig jól tartott, de egy lekörözött versenyző kikerülésekor elesett néhány körrel a leintés előtt. Mire újra nekiindult, már ketten megelőzték, és nem maradt lehetősége felzárkózni, viszont ügyesen védte magát nyolcadikként az üldözők elöl.

 

A két magyar fiú motorozása azért is volt különleges, mert edzőjük, Kiskökény javaslatára egyedül ők mentek fel közvetlen az eső után slick-kel, mindenki más esőgumit szerelt. Az eleinte kicsit keménynek bizonyuló keverékkel a sáros off-roadnál kellett vigyázni, de megérte az odafigyelés, mert a többiek esőcucca szépen elmelegedett, ahogy felszáradt a pálya, és előny lett a slickből.

A második futamban már teljesen száraz pálya és napsütés várta a versenyzőket. Az ideális körülmények között Ónódi megismételte az első gondtalan, győztes befutót. Bencsik viszont kevésbé kapta el a rajtot, és 14.-ként fordult. Legjobb tudása szerint, bravúrosan zárkózott fel, de a 650-es Husaberggel versenyző Vaclav Smid-et (SK) több körön át nem bírta megelőzni. Ezen a feltartóztatáson Dani kellően felidegesítette magát, és egy előzési próbánál el is esett. Az újra feltörekvéssel megint nagyot harcolt a szűk, alig előzhető pályán, és tizedikként intették le. Ez összetettben a 9. helyre lett neki elég.

Még több kép a galériában!Prestige-ben Kecskeméti Márk az első futamot az ötödik rajtkockáról a rajtegyenes után a hetedik helyen folytatta, majd sikerült visszaküzdenie magát a már az időmérőn kiérdemelt ötödik helyre. A második futamban már profibban, harmadikként hozta el a rajtot, és az első futamban megismert csatatársak sorra kidőltek mellőle – elestek, vagy beállt a motorjuk. Így Márkot 15 perc plusz két kör után harmadiknak intették le, amivel összetettben a negyedikként értékelték.

A következő bajnoki forduló a magyar supermoto OB negyedik összecsapása lesz június 28-án Dunaszerdahelyen (SK), közösen a szlovák supermoto bajnoksággal. A nemzetközi versenyben újra fellépnek a szlovák és cseh versenyzők, de ezúttal a teljes magyar mezőny áll ki ellenük.supermoto vyskov 9177supermoto vyskov 9324supermoto vyskov 9439supermoto vyskov 9718

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x