EseményekMotorverseny

Speedladies Cup ötödik forduló Brno

speedladies cup 2013 5 01Augusztus utolsó hétvégéjén Brno-ban rendezték meg a Speedladies Cup ötödik fordulóját, ahol három magyar lány, az Acis Motorsport versenyzői is részt vettek kiemelkedő eredményekkel.

A lányok egész évben ezt a futamot várták a legjobban. Hajni már motorozott ezen a pályán, de Zsófi és Klaudia most először jártak ott. Az időjárás tökéletes volt, bár a verseny napján picit beborult az ég, de a nagy eső elkerülte a pályát. Rengeteg résztvevő volt a mostani rendezvényen is, több mint 200 fő, de a rendes időbeosztásnak köszönhetően egyszer sem volt probléma.

Milyen volt a pálya, hogy tetszett, hány induló volt?

Hajni: Az első napon rengeteget motoroztunk, tanultuk a pályát és próbáltunk minél gyorsabbak lenni. A Speedladies Cup-on résztvevő lányok nagyon gyorsak, így az első nap végére már látszódott, hogy nagy csaták lesznek, mindenkinek meg lesz a maga ellenfele. Németországból érkezett egy lány, aki olyan időt ment, hogy a férfiak mezőnyében is az első helyeken szerepelt, így már az is látszódott, hogy a 600-os mezőnyében az első hely az övé, ezért a célkitűzés nekem és Zsófinak a dobogós helyezések lettek. Klaudia ismét nehéz feladatot kapott, 750-es és 1000-es motorok szép számmal voltak, így nagyon oda kellett figyelnie mindenre.

Hogy sikerült a verseny?

Hajni: A verseny mindhármunknak nagyon jól sikerült, jó időket futottunk, Zsófi negyedik helyezést ért el a 600-ok között, jómagam pedig második lettem. Klaudiát az Open kategóriában ötödikként intették le. Így az összesített pontverseny még szorosabb lett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hogy áll az év végi összesítés?

Hajni: Az összesített pontállás szerint a 600-as kategóriát 4 verseny után én vezetem, mögöttem második helyen Zsófi áll. Open kategóriában Klaudia hatodik, de még van egy verseny hátra, és a cél az év végi negyedik helyezés.

Hol lesz az év végi utolsó futamotok?

Hajni: A legközelebbi, egyben utolsó forduló a Pannónia Ringen lesz október 6-án.

Speedladies Cup 5. forduló Végeredmény
SBK kategória:
1. Manca Katrasnik (SI)
2. Barbara Zwanzger (A)
3. Karin Saiz (D)
4. Lenka Viktorova (CZ)
5. Klaudia Lökös (H)
6. Silke Reidl (D)
7. Heike Findeisen (D)

SSP kategória:
1. Nadine Heberlein (D)
2. Hajnalka Koncsek (H)
3. Marie Kavalirova (CZ)
4. Zsofia Jakab (H)
5. Sandra Albrecht (A)
6. Christina Schatzl (A)

Kicsit bővebben is meséljetek csajok!

Hajni: Nagyon vártam már a Brno-i futamot, 2010-ben voltam itt utoljára, akkor még az ezres motorommal, amivel akkor nagyon szenvedtem, nem találtuk a jó beállítást a futóműre, nem tudtam egy jó kört menni, akkor nagyon csalódottan mentem haza és nagyon szerettem volna kipróbálni magam itt egy jó 600-as motorral. Sejtettem, hogy az én kis Suzimmal nagyon fog tetszeni. Már az első kőrben nagyon tetszett és a nap végére már teljesen ráhangolódtam a pályára és egyre jobb időket tudtam menni. Másnap délelőtt felkerültek az új gumik, ez rögtön látszódott az időmön, majd amikor akartam futni egy „legjobb kört”, akkor történt valami a motorommal és az Omegában leállt, így kipróbálhattam a Brno-i dögszállítót is, ami rettenetes és nagyon későn jött értem. A bokszba visszaérve kiderült, hogy csak a benzin fogyott ki, és a visszajelző valamiért nem mutatott, de sajnos megzavart egy kicsit és már csak egy menet volt a verseny előtt. A rajtom a szokásos rossz volt, tisztában voltam vele, hogy az első hely szinte lehetetlen, de mindenképpen szerettem volna a dobogós helyezést, így hamar összeszedtem magam, és a végén a 600-ok között a második helyen értem célba. Összességében elégedett vagyok a Brno-i hétvégével, büszke vagyok a lányokra, nagyon ügyesek voltak ismét! Nagyon jól éreztük magunkat!

Zsófi: Én is nagyon vártam ezt a fordulót, többször voltam már itt versenyeket nézni, és nagy boldogság töltött el, hogy mehetek Rossiék gumicsíkjain. Elég hamar megtanultam a pályát, és fel tudtam venni a gyorsabbakkal a versenyt. A motorom futóműve eleinte érdekesen viselkedett, így nem tudtam rendesen összpontosítani, de a fiúk hamar orvosolták a problémát. Szinte minden lehetőséget kihasználtam, hogy pályán lehessek, minél többet tudjak gyakorolni. A verseny nagyon jó volt, folyamatosan versenyben voltam egy másik lánnyal és végül a 600-as kategóriában a negyedik helyezést értem el. Szuper kis hétvége volt, megint nagyon jót mulattunk!

Klaudia: Picit félve érkeztem meg a Brno-i pályára, még sosem jártam itt, bár nézőként voltam már párszor, de az teljesen más. Az első napon sokat motoroztam, minél jobban rögződjön a vonalvezetés, az időmmel meg voltam elégedve, de jobbat akartam, így a verseny napján, összeszedettebben érkeztem, körről körre javult az időm, és körről körre jobban éreztem magam. A versenyre most nem beszéltünk semmilyen taktikát, mindenki húzza neki, ahogy tudja, a versenyen az Open kategóriában ötödikként intettek le, amivel meg voltam elégedve, de mikor megláttam milyen jó időt futottam az nyújtotta az igazi boldogságot.speedladies cup 2013 5 02speedladies cup 2013 5 03speedladies cup 2013 5 04speedladies cup 2013 5 05speedladies cup 2013 5 06

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük