fbpx

Speedladies Cup IV. forduló – Brno

 

Zsófi: Kedvencem a „Magyar-kanyar”. Sosem feledem a 2007-es évet és néhány korábbit, amikor a brnoi pályán nézőként piros-fehér-zöldbe öltözve hullámoztunk zászlóként, ezzel elősegítve Talma világbajnoki címét.

Akkoriban a salgótarjáni motoros csapattal kétkeréken érkeztünk a legendás pályára, hogy végig szurkolhassuk a futamokat, köztük nagy kedvenceimnek: Melandri, Rossi, Gibernau, Guintoli és még sokan mások… Őrület volt a pálya szélén, aztán az óriáskijelzőn, amikor más nemzet himnusza szólt, még akkor is a „magyar zászlót” mutatták, hááát, még ma is beleremeg az ember, ha visszagondol!

Ki hitte volna, hogy majd egyszer én is a nagyok gumicsíkjain húzom az ívet! Pedig 2013-ban már megtörtént! Na de ennyit a nosztalgiáról, pedig de jó is volt még a húszas éveim elején…

2014. augusztus 21: irány Brno! Nyilván egy ilyen esemény előtt már napokkal korábban a különböző időjárás előrejelzéseket bújjuk, holott már megtanulhattuk, hogy mindig ott és akkor derül ki az igazság, amikor éppen az adott 20 percünket körözzük a pályán.

Ebben az elméletben most sem kellett csalódnunk: ködről szó nem volt sehol, ehhez képest már péntek reggel arra ébredtünk, hogy a hotelszobából nem látjuk az egyébként kb. 50 méterre leparkolt autóinkat. Nagyszerű, irány a pálya, ott akár még szikrázó napsütés is várhat minket, hiszen jó magason van!

Hűvös, őszies idő fogadott minket ott is, így az első menetet kihagyva intéztük a regisztrációt és igyekeztünk felmérni, hogy a rajtrácson kikre lehet számítani. A hideg miatt kicsit bizalmatlanok voltunk a tapadást illetően, de a második felmenetelnél már egyértelmű volt, hogy nincs mitől tartanunk.

Délutánra beneveztünk az 2 óra 25 perces endurance versenyre, ahol 67 induló csapat közül 600-as kategóriában a 10. helyen végeztünk Hajnival. A mezőnyben egyébként rajtunk kívül még egy női csapat indult, de ők 600+ értékeléssel.

Bár a rajtnál Hajni legjobb idejével kerültünk fel az 55. pozícióba, úgy beszéltük meg, hogy én fogok rajtolni. Le Mans típusú start procedúra volt, ami jelen esetben úgy nézett ki, hogy Hajni tartotta a motoromat az aszfaltcsík egyik végén, én pedig a másik oldalról bitang gyorsaságú futást követően nyeregbe pattantam, indítottam és már jöhetett is az egyes kanyar.

Ez a 67 motoros nagyon soknak számít egyszerre a pályán, ezért nagyon izgalmas, változatos körök álltak előttünk. Fárasztó, de annál élvezetesebb egy ilyen futamon résztvenni, főleg, ha az ember lányai ilyen szép eredménnyel zárnak!

Másnap elindultam az SSP600-ban, ami 9 körös verseny volt. Hét pozíciót javítottam a rajthelyemhez képest, ami azért is jó, mert az ilyen helyzetek sok gyakorlásra adnak lehetőséget. A női mezőnyben egyik nagy riválisomat kb. fél célegyenesnyivel sikerült magam mögé utasítani, ez megnyugtató volt a késő délutáni futamot illetően.

17:10 Speed Ladies Cup rajt: Hajni a negyedik, én a hetedik rajtkockáról indultam. Az említett rivális a második kör környékén megelőzött, és igen szép előnyre tett szert. Küzdve a kissé változatos tapadási viszonyokkal a nyomába eredtem és 3 kör alatt 1 másodpercen belülre kerültem mögé. Ez viszont az utolsó körben történt, ezért nagyon nehéz dolgom volt, de még a célra ráfordítóban is megpróbáltam a kigyorsítás úgy időzíteni, hogy meglehessen a második helyezés. Sajnos fél másodperces hátránnyal harmadikként intettek le a kockás zászlóval.

Izgalmas verseny volt, nagyon élveztem és kimondhatatlan örömmel töltött el, hogy az ACIS Ladies Team képviseletében mindketten dobogóra állhattunk: Hajni első lett, amihez nagyon-nagyon gratulálok ezúton is. Ezzel megerősítette a bajnokságban a vezető pozícióját, ami fantasztikus eredmény egy ilyen erős mezőnyben!

Én továbbra is tartom az összetett harmadik helyet, és már csak két forduló van a 2014-es szezonban. A következő éppen a Hungaroringen, ezért ha valaki, akinek nem volt lehetősége a távolabbi helyszíneken személyesen drukkolni és kedve is van, sok szeretettel várjuk személyesen szeptember 19-20-21-én a mogyoródi arénában.speedladies cup 2014 4 01speedladies cup 2014 4 04speedladies cup 2014 4 11speedladies cup 2014 4 15

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x