EseményekHírekMotorverseny

Spanyolországban tesztelnek az utánpótlás versenyzők

Kovács Bálint H-Moto Team 2022

Kovács Bálint: „Lassan újra megszokom ezt a légkört”

Félév után ülhetett fel újra motorra nagypályán a H-Moto Team 20 éves versenyzője, Kovács Bálint. Rögtön egy kétnapos teszttel kezdte meg a közvetlen felkészülését az Endurance-világbajnokságra. Az almeriai aszfaltcsíkon rótta a köröket, és a H-Moto Team motorosa igencsak bizakodó az elmúlt hétvégi tapasztalatok alapján.

Eddigi, eredményekben igencsak gazdag pályafutásának megkoronázása lehet a 2022-es esztendő Kovács Bálint számára, ugyanis a H-Moto Team élversenyzőjét a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le az idei Endurance-világbajnokság teljes szezonjára. A 20 éves motoros július közepe óta bajlódott sérüléssel, így nagyon fontos a sikeres rehabilitáció.

Áprilisra kell visszanyernie a legjobb formáját, hisz a hónap közepén (2022. április 16-17.) már rajtol az EWC, ráadásul rögtön a Le Mans-i 24 órással. A közvetlen felkészülés első idei állomásaként Bálint egy Yamaha R1-el végre ismét nagypályán száguldhatott, és az almeriai aszfaltcsíkon eredményes két napot tudhatott maga mögött.

„Nagyon vártam már ezt a pillanatot, hiszen július közepe óta nem motorozhattam nagypályán. Most már kijelenthető a két nap alapján, hogy a sérülésem a múlté, igaz, még fáradékonyabb vagyok, mint a tavalyi esztendő első felében. Bizakodóan nézek az idei feladataim elé, hiszen a tempóm a hosszú kihagyás ellenére jó volt. Most nem a beállításokon volt a hangsúly, a szerelőim alig nyúltak a motorhoz, hanem azon, hogy minél több kört tudjak megtenni.

Amikor befejeztem az edzést, azt éreztem, lassan újra megszokom ezt a légkört. A tervek szerint februárban még lesz egy spanyolországi motorozás, és ha azon is túl leszek, elkezdődik a felkészülésem hajrája, hiszen a márciusi hivatalos EWC-tesztre már száz százalékos állapotban kell lennem minden szempontból” – fogalmazott Kovács Bálint.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük