EseményekMotorverseny

SnowSpeedHill Race 2011, Eberschwang

SnowSpeedhill Race 02Az idei SnowSpeedHill Race mintegy 3000 nézőt csalogatott ki az eberschwangi sípályára. Hat nemzet (olasz, német, szlovén, horvát, osztrák, magyar) 157 versenyzője nevezett idén erre a fantasztikus eseményre. Kurt Machtlinger (KTM) nyerte a király kategóriát. A hölgyeknél Sandra Plasser (Husqvarna), MX 2-es kategóriában Jürgen Köpfel (KTM), Quad kategóriában Norbert Thaler (KTM) a Snowmobile kategóriában pedig Harald Heiler (Skidoo 800 R) dialmaskodott.

Aggodalmak és kétségek a verseny körül

A múlthét első felében még ment a találgatás lesz-e verseny vagy sem. A felmelegedésnek köszönhetően a hegyekben is igen csak olvadásnak indult a hó. A hóval terített eberschwangi sípálya eléggé siralmas állapotba került, majd a hét második felétől ismét lehűlt az idő. Joe Lechner és szorgos csapata mindent megtett annak érdekében, hogy szombatra egy tökéletes pályán mérhessék össze magunkat a versenyzők. Csütörtöktől folyamatosan bombázták a pályát műhóval. Múlt évhez képest a pálya nehezebb volt, a műhótól nagyon puha és mély lett, nem volt könnyű dolga a motorosoknak.

Az LT1 felvételeKirály kategória

Ebben a kategóriában több ismertebb motoros is feltűnt. A pódium legfelső fokára a 31 éves Kurt Machtlinger (KTM) állhatott, aki a tavalyi osztrák bajnokság MX1-es kategóriájában 4. illetve MX2-es kategóriában 3. lett, majd Rudi Bauer követte (Yamaha) és végül Stefan Ziegler (KTM). 4. helyen végzett a tavalyi SnowSpeedHill 2. helyezettje Michael Resch (Husaberg), Erich Diesenreither (KTM) előtt. 6. helyezett lett a német Valentin Rehrl (Suzuki), aki az idei osztrák téli motocross győzetese. 7. helyen az 2010-es ACC 2. helyezettje Daniel Stocker (KTM) és a finálé 8. helyezettje a supermotos Heinz Hochreiter lett.

SH2- Narancssárga Pódium

A kisebb kategória mindhárom dobogósa felső-ausztriai KTM-sek voltak. Jürgen Köpfel nyer Patrick Schrattenecker és Michael Schweizer előtt.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük