EseményekHírekMotorverseny

Sara Garcia nyere a női kategóriát a Baja TT Dehesa Extremadura FIM Bajas Világkupa 3. fordulóján

Sara García Baja TT Dehesa Extremadura 2023 április 14-16A női is jól teljesítettek a múlt hét végén a Baja TT Dehesa Extremadura versenyén, ami a FIM Bajas Világkupa, 3. fordulója is volt egyben
a 2023 április 14-16-i hétvégén Spanyolországban.

890 km, köztük 500 km szelektív szakasz után a portugál David Megre nyerte a Baja TT Dehesa Extremadura versenyt, a FIM Bajas Világkupa harmadik fordulóját. A spanyolországi versenyen az élen álló veterán Pedro Bianchi Prata és a spanyol Sara Garcia előtt végzett, aki idén a második nő lett, aki dobogóra állhatott.

A quad kategóriában Kevin Giroud – a Dakar-győztes Alexandre Giroud öccse – szerezte meg a győzelmet.

Pénteken Pedro Bianchi Prata nyerte a 6 km-es prológot, amely a másnap reggeli első szakasz rajtjának sorrendjét határozta meg. A versenyzők szombat reggel ködös körülmények között indultak útnak, és több mint 500 km-t kellett megtenniük, ebből 338 km-t az idő ellenében, kavicsos utakon, amelyek gyakran nagyon rögösek és sérültek voltak a számos autó és SSV áthaladása miatt.

David Megre (Kawasaki) délelőtt egy elektromos probléma után a negyedik helyre került, de délutánra behozta az időt, és az élen haladt át a célvonalon, megelőzve Bianchi Prata (Honda), a női versenyzőket, Sara Garcia (Yamaha) és Mirjam Pol (Husqvarna), valamint az ausztrál veteránt, Andrew Houlihant.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A junior versenyző, Jonathan Finn erősen kezdte a délelőttöt, de elkövetett egy kisebb hibát, bukott, eltörte a hátsó fékkarját és lyukat ütött a kuplungfedélen. A kanadai a sürgősségi javítások elvégzése után a 12. helyen fejezte be az első napot, és a 10. helyen ért célba. Sultan Al-Balooshi, a hatodik helyezett Mohammed Al-Balooshi testvére szintén mechanikai problémákkal küzdött, és kénytelen volt feladni a versenyt.

A négyesfogatoknál a junior Kevin Giroud átvette a vezetést Toni Vingut-tól, és a nyitónapon az élen végzett.

A vasárnapi akció rövidebb volt, mindössze 155 km-t tett meg, de a por nagy volt, és számos kő volt a pályán. A versenyzőknek meg kellett tartaniuk a koncentrációjukat, hogy elkerüljék a hibákat. A nap végén nem voltak nagy változások, kivéve Giroud-t, akinek mechanikai problémái voltak, de így is sikerült megtartania a vezetést a versenyben.

A Baja TT Dehesa Extremadura céljában David Megre megerősítette elsőségét Bianchi Prata és Sara Garcia előtt, míg Mirjam Pol kevesebb mint két perccel a spanyol mögött ért célba. Houlihan az ötödik helyen végzett.

Giroud 13 másodperccel nyerte a quad kategóriát a szaúdi rivális Haitham Al-Tuwaijri előtt. Toni Vingut távoli harmadik lett, Hani Al-Noumesi viszont feladta a versenyt.

A női kategóriát természetesen Sara Garcia nyerte, aki Mirjam Pol, Esther Merino és Sarah Khuraibet előtt ért célba.

“Ezen a hétvégén jól motoroztam. Magamra mondhatom, hogy különösen a számomra nem annyira megfelelő pályakörülmények miatt ismét kihívást jelentett számomra, hogy fokozzam a tempómat. És ez ismét nagyon jól sikerült. Tulajdonképpen ez egy folyamatos tanulási folyamat, amelynek végső célja, hogy minden tereptípust a lehető legjobban elsajátítsak, hogy optimálisan ‘mindenes’ lehessek a Dakar-ralin.” – írta Mirjam Pol a Facebook oldalán.

Nagy neveket maga mögött hagyva Mirjam a negyedik helyen végzett a FIM általános értékelésében.

Mirjam: “Olyan srácok, akikkel tavaly nem igazán tudtam lépést tartani, most mögöttem végeztek. Ez jó érzéssel tölt el, hogy tartani tudom a lépést az élmezőnnyel, és hogy nem vagyok alárendelve a ranglista élmezőnyének. Közben folyamatosan gyűjtögetem a világkupa-pontokat, és ez is jó érzéssel tölt el.”

A versenynap végén az első helyezett spanyol Sara García és Pol között mindössze 1.53 perc lett a különbség. Ismét pontokat szerzett a női értékelésben, de a FIM Baja World Cup 2023 450CC besorolásban is.

Kevin Giroud a junior kategóriát is megnyerte, megelőzve Jonathan Finnt, míg a veteránoknál Bianchi Prata győzött Houlihan és Vingut előtt.

A Baja TT Dehesa Extremadura (Spanyolország) egy új verseny, amely a 2023-as FIM Bajas Világkupa harmadik fordulójaként szerepel a szezon harmadik fordulójaként. A közel-keleti sivatagokban rendezett két esemény után a versenyzők kihívásokkal teli európai pályát támadták meg a bajnokság jelenlegi vezetője, Mohammed Al-Balooshi számára kicsit kevésbé kedvező terepen.

Az első európai versenyen több mint 70 versenyző volt jelen, és 20 versenyző (16 motorkerékpár és négy quad) jogosult részt venni a FIM Bajas Világkupán.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük