fbpx

Saját motorja gázolta halálra Indiana Muñoz superbike versenyzőt

indy munos csajokamotoronA COVID-19 koronavírus világjárvány miatt zárt ajtók mögött tartották meg azt a versenyt Brazíliában éppen egy héttel ezelőtt, ahol a mindössze 29 éves versenyző egy súlyos baleset következtében életét vesztette.

A Goias Superbike kupa első fordulóját rendezték meg múlt vasárnap a Forma-1-es pilótáról, Ayrton Sennáról elnevezett versenypályán. A fiatal versenyzőnő a 600 cm3-es kategóriában indult.

A helyi sajtó szerint Muñoz a második helyen állt, mikor elvesztette az uralmát a motorkerékpárja felett a “Zero Curve” nevű kanyarban. A versenyző a földre esett és a saját motorkerékpárja átgázolt rajta.

A dominikai versenyzőhöz azonnal segítséget hívtak és a helyi kórházba szállították, de sajnos nem sokkal a baleset után életét vesztette.

A brazil sporttitkárság a baleset után azonnal közleményt adott ki, ameiben sajnálatukat fejezték ki a versenyző halála miatt, aki tapasztalt motorversenyző és kiváló atléta volt. Nyilatkozatukban elmondták azt is, hogy a versenypálya minden szükséges engedéllyel rendelkezik és megfelel a biztonsági elvárásoknak. 

Ez azért is fontos információ, mert fél évvel ezelőtt egy másik versenyző is életét vesztette ugyanezen a pályán.

Muñoz a Dominikai Köztársaságban született, de professzionális motorversenyzői karrierje miatt Brazíliában élt, ahol 2013-ban és 2014-ben is országos bajnokságot nyert. Szintén első helyen végzett a Kawasaki Ninja 300- és a Yamaha R3 kupákban.

 

Az eredeti cikk: The Sun

Képek: Instagram

 

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x